18-05-08

Mijn excuses...

...aan de mensen van Waregem. De schreeuw die een beetje voor 17 uur door uw stad weerklonk kwam van mij. Ik kon er niets aan doen, de frustratie van de voorbije weken moest er gewoon even uit. “Dwars door Waregem” heeft finaal een einde gemaakt aan een opeenvolging van tegenvallende prestaties: 39'21” voor 10 kilometers. Yes!

Natuurlijk was ik weer veel te snel vertrokken. Een eerste kilometer in 3'28” is – voor mij althans – gekkenwerk. Ik nam wat gas terug maar hield er toch stevig de tred in. Tussen kilometer 2 en 3 kwam Stijn Meert (voor de leken, een van de smaakmakers bij voetbalploeg Zulte-Waregem) me voorbijgesneld. We wisselden enkele woorden. Hij liet verstaan dat hij een terugval vreesde bij gebrek aan ervaring.

Dwars Door Waregem 2008 050

Halverwege kwam ik door in 19'08”. De hartslag zat netjes rond de 185 maar de maag begon wel wat op te spelen. Ik voelde dat ik steeds trager liep en loste uit een klein groepje. Jammer want met de vele wind was het natuurlijk leuker lopen in de beschutting. Bij het ingaan van de laatste kilometer zag ik in het licht van de laagstaande zon 36'41” op mijn Polar verschijnen. Ik vloekte de stenen uit de grond maar al snel bleek dat ik me een minuutje had vergist. Ik zette nog een spurtje in en eindigde in 39'21” op een 37e plaats van 168 deelnemers wat bij mij dus een zachte vreugdekreet ontlokte.

Nog een dikke proficiat voor mijn nichtje Karolien die voor haar allereerste wedstrijd een tijd van 47'45” neerzette en daarmee zelfs op het podium mocht bij de Vrouwen Veteranen. Evenveel pluimen ook voor voetballer Stijn Meert die voor een knalprestatie zorgde en daarmee een hardnekkige mythe ontkrachtte: sommige voetballers hebben dus wel conditie. Hij eindigde 10e in 35'07”, dat is meer dan 17 km/u!!

20:46 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

druk weg Proficiat , nu is ineens de druk van de 15km/h grens verdwenen en je zult zien je gaat nu makkelijker onder de 40minuten duiken .

Gepost door: roadrunnerke | 18-05-08

sgoon, en merci voor de reactie, en gebt gelijk, fder stond veel wind, als die wind er niet had gestaan, dan had ik misschien 22' gehad, maar ik zal het nooit weten

Gepost door: tom | 19-05-08

proficiat Proficiat met het slopen van de 15 km grens. Blijkbaar lag Waregem zwaar op de maag. De laatste 3 km kwam mijn maaginhoud ook vervaarlijk naar boven en stokte mijn tempo.
ps: ik ben die andere ex-wielrenner waarmee je een deel van je warmingup afwerkte.

Gepost door: Carlos | 19-05-08

Waw Dirk, straffe tijd,amai. Ik heb ook meegelopen en content met mijne tijd, 52.30. en ik voelde mij nog fris (wat verleden week in Gent niet het geval was). In ieder geval ben volop reclame aan het maken voor het loopfeest in Zulte.

Gepost door: Tifosi Kwieo | 23-05-08

jawadde sneller dan 15 per uur... je wachten is dus toch beloond ! Knap hoor !

Gepost door: jogginggirl | 29-05-08

Trappistenloop Blijkbaar een goede voorbereiding voor de Trappistenloop in Waregem ?!?
Knap gedaan, ferme tijd

Gepost door: Byrntie | 03-06-08

vliegbrevet ? zeg, als ik die foto zo bestudeer ben je nogal aant vlammen hoor ! BEIDE voeten van de grond ! man man man

Gepost door: kj | 09-06-08

Zo goed een dikke proficiat!

Gepost door: Anouck | 17-06-08

De commentaren zijn gesloten.