04-05-08

(Lang) wachten op de supercompensatie

We zijn intussen 3 weken na de marathon van Rotterdam en normaal gezien zou de supercompensatie nu zijn werk moeten beginnen doen. Jammer genoeg heb ik daar voorlopig nog niet veel van gemerkt. Ik had gehoopt dat ik al mijn stratenlopen met de vingers in de neusgaten tegen 15 km/u zou kunnen afhaspelen maar voorlopig lukt het echt niet.

Woensdag heb ik meegedaan aan de Lentejogging in Deinze. Ik koos voor twee ronden door de Brielmeersen (8,7 kilometer). Ik had goede benen en het liep redelijk vlot maar het drassige parcours en de wind waren belangrijke tegenstrevers. Uiteindelijk finishte ik in 35'49” (14,6 km/u) waar ik gezien de omstandigheden best tevreden mee was. Ik sleepte overigens een toptienplaats uit de brand (8e op 68 deelnemers).

Vandaag ging het richting West-Vlaanderen voor Dwars door Desselgem. Op culinair vlak was de voorbereiding niet echt gelopen zoals het hoorde want ik was me te buiten gegaan aan allerlei vettigheden. Omdat ik maar 5 kilometer zou lopen, verwachtte ik niet echt problemen. Mis poes. Ik heb tijdens de wedstrijd wel vijf keer kunnen “genieten” van de chocoladekoeken en de vol-au-vent met friet.

image034
 

Ik startte vrij snel waardoor mijn hartslag meteen opliep tot boven de 190. Blijkbaar iets te snel want al snel moest ik enkele lopers laten voorgaan. Na de eerste rond van 2,5 kilometer kwam ik door in 9'48” waardoor mijn eerste 15'er er toch zat aan te komen. Zonder het te beseffen, ben ik de tweede ronde blijkbaar heel sterk verzwakt. Ik kwam binnen op een 25e plaats in een teleurstellende tijd van 20'27”.

De ontgoocheling is nog altijd niet weg. Ik heb nochtans alles gegeven want mijn gemiddelde hartslag bedroeg maar liefst 191. Misschien ben ik toch niet zo bestand tegen de warmte? De organisatoren hadden nochtans drie water- en sponsposten voorzien. Ook Roadrunnerke Jan was aanwezig en hij heeft voor een primeur gezorgd (dat denk ik toch). Maar dat lees je wel op zijn blog.

20:51 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dwars door desselgem dag dirk, bedankt voor de bemoedigende woorden. hopelijk tot binnenkort es - indien de blessures me met gerust laten :-)
hopelijk heb je toch van desselgem genoten op deze schitterende dag... ondanks een misschien iets terleurstellende prestatie... mijn vrouwtje in elk geval wel -terwijl ik met de peutertjes thuis zat (met windpokken notabene)
ps proficiat met je marathon... dat telt

Gepost door: dewaele joost | 04-05-08

suppercompensatie je krijgt die niet op bestelling ... toch zal ze nog wel komen ;-) geduld !
Veel succes

Gepost door: erik | 04-05-08

toch boven de 15km/h Ik heb de eerste wedstrijd niks ingekort van het parcours ( wat ik op de 10 wel deed ) en de ronde is iets groter dan 2.5km , nl 2.6 , wat maakt dat je eigenlijk 5.2km liep , dus toch een stuk boven de 15km/h .

Gepost door: roadrunnerke | 04-05-08

Deze wedstrijden zijn zeker niet verloren.
Het is weeral een ervaring rijker. Zulke wedstrijden zijn het moment om eens te experimenteren, dit kan je niet tijdens een marathon.

Gepost door: Anke | 06-05-08

De commentaren zijn gesloten.