27-04-08

Feest in Harelbeke

De Eurojogging in Harelbeke kleurde gisteren rood. Daar zorgden de tientallen webloglopers voor. Als een volleerde maître d'hotel stond Mr. Frank Spencer mij al op te wachten met mijn borstnummer. Op de trappen maakte ik kennis met enkele Nederlandse webloglopers zoals Bjorn Paree, Running Ronald en Petra. Buiten stond de rest van de vrolijke bende al te wachten. Echt een aangenaam weerzien.

Over mijn wedstrijd ben ik jammer genoeg een stuk minder enthousiast. Was ik nog niet helemaal hersteld van Rotterdam? Was het de warmte? Had ik te weinig opgewarmd?... Ik weet het echt niet maar het liep van geen kanten. Aan de startlijn bonkte mijn hart al als gek: 140 en ik moest nog vertrekken. Drie bochtjes later zat ik al aan 189. Ik moest vertragen. Webloglopers Dutchrunner en Christophe vlogen me voorbij.

DSC01978
 

Na het eerste van de drie af te leggen rondjes kwam ik ontmoedigd door in net geen 17'. Mijn vooropgestelde doel van 48' was compleet onrealiseerbaar geworden en zelfs 50' leek niet meer mogelijk. Mijn lippen en keel waren uitgedroogd en het halve bekertje water dat ik bij de eerste passage meegritste kon daar weinig aan verhelpen.

DSC01988

Gelukkig stond even verder de reddende engel. Vrouwtje Bruni was achtergekomen met de kids en ze had zowaar een flesje water bij de hand. Iets te gulzig kapte ik het frisse water naar binnen waardoor mijn maag dreigde te ontploffen. Een nogal luide oprisping later - een koppel duiven vloog verschrikt op - voelde ik me plots een stuk beter. Op het einde van de tweede ronde (doortocht in 34'10") kwam het tempo er terug in. In plaats dat ik voortdurend ingehaald werd, kon ik nu zelf al een paar te snel gestarte lijken oprapen. Een van hen was Dutchrunner.

Halverwege de laatste ronde kreeg ik plots een rood stipje in het vizier. Het was Christophe die nog een dertigtal seconden voor me uitliep. Ik had een mikpunt en stelselmatig werd de kloof kleiner. "Kapot," riep hij toen ik in zijn spoor kwam maar zelf had ik ook geen overschot meer. De hartslagmeter wees 195 aan en dat is bij mijn weten mijn maximum. Ik bleef echter doorgaan omdat ik misschien toch nog net onder de 50' grens kon duiken. Het lukte: ik klokte af in 49'52" en ook Christophe bleef onder die drempel.

DSC02012

(Zo zie ik er uit bij hartslag 195 Verlegen) 

Daarna vormden we een rode haag om de binnenkomende webloglopers aan te moedigen. Jammer genoeg moest ik veel te vlug vertrekken maar Cédric (http://bakkercedric.skynetblogs.be) was ziek geworden.

De leuke foto's zijn van Homer (http://homer.skynetblogs.be)

11:19 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Smoelwerk valt mee bij 195 harstlag. Zelf zou ik verticaal, en met de voeten vooruit worden weggedragen aan die hartslag, ... dood dus ! Goed stand gehouden na het zien wegglippen van je vooropgestelde doel !

Gepost door: marc devloo | 27-04-08

leuk je weer gezien te hebben Dirk en superknappe prestatie zeg!!

Gepost door: Ruthje | 27-04-08

Walnootcake.... Haaaa Dirk! Superleuk om je eventjes gezien en gesproken te hebben. Volgende keer langer en met een groot stuk appelwalnootcake.
Proficiat met je mooie prestatie in Harelbeke. Zo snel na Rotterdam met deze warmte onder de 50 lopen...supergoed!!

Gepost door: Petra | 27-04-08

Gepakt! Ik heb me in de rug laten pakken maar eigenlijk was dat misschien het beste. Ik was al een tijdje zelf het tempo aan het maken en ik verslapte. Het was eigenlijk een fantastische dag. Het was leuk om je nog eens te ontmoeten. Tot later en proficiat met je tijd, ik vind het best wel goed.

Gepost door: Christophe | 28-04-08

BEN DUS OP ZOEK NAAR EEN ANDERE LETTER, C was tussen 10 en 12 dus met herexamen, welke letter stond voor geslaagd maar minder dan 12 ?
D van geDelibereerd ?

Gepost door: marc devloo | 28-04-08

Weblogloop Bedankt voor je aanwezigheid op onze weblogloop.
Het was een dag om in te kaderen.
Proficiat met je tweede plaats als weblogloper.

vanwege
Philippe en Veerle,
Louise, Marie, Liza en Maud.

Gepost door: frank spencer | 28-04-08

proficiat met je sportieve prestaties, en ook met de communikant hé !

Gepost door: jogginggirl | 28-04-08

super je hebt geweldig gelopen Harmsie! Het was leuk je nu in levende lijve te ontmoeten. Tot de volgende keer!

Gepost door: Ronald | 28-04-08

Goede training :-) Dirk, ik heb vernomen dat indien er nog iemand uitvalt voor de 20km in Brussel, je de volgende bent van de wachtlijst. Weer om iets naar uit te kijken :-) Leuke wedstrijd daar in Harelbeke. Tijdens de eerste runnersblogrun was ik ook van de partij, jammer genoeg dit keer niet. Mischien volgend jaar terug. Is een ideale afstand om nog eens wat snelheid te trainen.

Gepost door: Anke | 29-04-08

dag meneer leuke blog heb jij he kom een kijken op mijn blog

Gepost door: Cedric van thuyne | 10-05-08

De commentaren zijn gesloten.