17-03-08

Hou het proper

 

De donkere wolken beginnen stilaan weg te trekken. Figuurlijk dan toch want de voorbije week heb ik probleemloos mijn schema kunnen afwerken. Letterlijk was dat veel minder geval want ik ben maar liefst drie keer als een verzopen kieken thuisgekomen. Maandag was ik dan nog vergeten om mijn tepels af te plakken en bij thuiskomst waren die helemaal open geschuurd. Een pijnlijke ervaring maar gelukkig geen beletsel om verder te trainen.

 

Zondag stond er een wisselloop (40' in Z1 + 20' in Z2-3 en dat maal 2) op het programma. Gezien de specifieke training ben ik er weer helemaal alleen op uit getrokken. Ook dat kan leuk zijn en ik heb dan ook volop genoten van mijn ZEN-moment dat meer dan twee uren duurde. Eigenlijk zou ik pen en papier moeten meenemen om onderweg al mijn hersenkronkels vast te leggen. Volkszanger Guido Belcanto vertrouwde me onlangs toe dat hij op de fiets al vele liedjes heeft geschreven.

 

Tijdens mijn training langs landelijke wegen heb ik me vandaag mateloos geërgerd aan het vele afval dat de mensen in de wegbermen achterlaten. Honderden, neen, duizenden blikjes heb ik in de grachten zien liggen. Het is duidelijk te merken dat Jupiler het meest verkochte bier in België is. Ook Coca-Cola was goed vertegenwoordigd. Voorts lagen er ook opvallend veel verpakkingen van energiegels. Het deed me denken aan een situatie tijdens de marathon van Brussel. Een vrouw die net voor mij liep, had net een energiegel ingenomen en gaf – bij gebrek aan vuilnisbak in de buurt – de lege verpakking aan een politieagent. Die onderzocht het stukje afval vluchtig en omdat dit niet tot zijn takenpakket behoorde, gooide hij het daarna voor zijn voeten op de grond. Bij deze dus een warme oproep aan iedereen: hou het proper.

08:29 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.