10-03-08

De eerste dertiger

 

“Laten we niet aan het gras trekken in de hoop dat het dan sneller zal groeien.” Met die woorden probeerde trainer Rob me te overtuigen om na mijn ziekte er niet te hard tegenaan te gaan. Dat is maar gedeeltelijk gelukt want ik heb deze week anderhalf uur meer gelopen dan voorzien in mijn schema. Aan de intensiteit heb ik niet geraakt, ik heb alleen maar het volume wat opgeschroefd. Op die manier heb ik de voorbije 7 dagen 95,3 kilometer op mijn teller bijgeschreven en dat is een persoonlijk record.

 

Dat er nog veel werk aan de winkel is, bleek donderdag toen er lange versnellingen (6 x 1500 meter) op het programma stonden. Begin januari heb ik een gelijkaardige training afgewerkt en toen was ik 10 tot 15 seconden sneller terwijl de hartslag 5 slagen lager was. Donderdagavond had ik dan ook in de eerste plaats zin om een potje te janken. Maar dat helpt de conditie natuurlijk niet zo veel vooruit.

 

Zaterdag heb ik mijn eerste dertiger gelopen. Ik was alleen maar toch ook weer niet helemaal alleen want ik had meer dan drie uur lang het gezelschap van Henny Vrienten, Shane MacGowan (The Pogues) en John Watts (Fischer-Z). Voor het eerst ben ik er namelijk op uit getrokken met de I-pod. De koeien keken (terecht) raar op toen ze een verwaaide loper zagen passeren die luidkeels “Marliese” aan het meebrullen was. Maar het helpt toch wel om de urenlange duurloop door te komen.

 

duin_29_juli_2007_007a

Binnen twee weken staat er nog zo'n dertiger op het programma. De zondag daarop gaat het Dreamteam het circuit van Zandvoort onveilig maken en daarna begint het aftellen naar Rotterdam. Als ik er aan denk, krijg ik nu al kriebels in mijn buik.

14:06 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kriebel, kriebel Dat gaat ongetwijfeld een geweldige belevenis worden in Rotterdam.

Gepost door: Marc | 12-03-08

De commentaren zijn gesloten.