03-03-08

Van Oostende naar Brugge

 

We hebben gisteren tussen Oostende en Brugge opnieuw een bladzijde omgedraaid. Een zwarte, vol met hardnekkige griepbacillen die me tien dagen aan de kant hielden. Na een weekje bestaande uit vier duurloopjes van telkens een tiental kilometer, stond ik aan de start van de wedstrijd over 10 mijl. De opwarming leerde me dat het onverstandig zou zijn om voluit te gaan want meteen volgde de ene hoestbui na de andere.

 

Ik had ook nooit de bedoeling om het gashendeltje volledig open te draaien want ik had een veel nobeler doel: mijn langeduurloopbuddy Lore in een zo snel mogelijke tijd binnenbrengen. Dat is aardig gelukt want met een chrono van 1u21 mag ze hopen dat ze in de marathon van Antwerpen eindelijk onder de magische grens van 4 uur zal duiken. Voor mij betekende de wedstrijd alvast een geruststelling want de hartslag bleef de ganse tijd netjes in zone 3.

lore_20en_20dirk_small

Na de aankomst bleken de aanwezige Dreamteamers allemaal heel gelukkig met hun eindtijd. Mijn respect voor Paul en Pol neemt met de dag toe. Heidi nam lekker revanche voor haar iets mindere prestatie in Schoorl. En zonnetje-in-huis Kim? Met de eeuwige glimlach op haar gezicht blijkt zij de ideale promotor van de hardloopsport te zijn. Kijk maar eens naar de kaft van de nieuwste Runner's World.

Het was inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik nog eens enkele webloglopers had ontmoet. Maar dat werd gisteren ruimschoots goedgemaakt. Nauwelijks aangekomen werd ik al verwelkomd door de immer vrolijke Katrien. Later zag ik ook nog Tineke, Jan, Clint, Philippe en Ann, Hansy, Yves, ... Ik vermoed dat iedereen een pr heeft neergezet. 

Na twee weken aanmodderen, pik ik deze week opnieuw mijn trainingsschema op. Het is jammer van de verloren tijd maar trainer Rob heeft me op het hart gedrukt om niet te proberen die gemiste trainingen in te halen. Dit betekent dat ik in de aanloop naar Rotterdam maar twee dertigers zal hebben gelopen. Ideaal is anders maar met een stevige portie Vlaams karakter kom je ook al een eind ver.

17:48 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Leuk... dat je er was.
Hopelijk ben je snel weer helemaal beter.
Succes met je trainingen!

Gepost door: Tinne | 04-03-08

een Flandrien ... ... heeft niet veel dertigers nodig!

Gepost door: geert | 04-03-08

De beste remedie tegen die griepvirussen is 10 mijl te lopen. Dat komt wel in orde in Rotterdam !
PS. 22/6 is al genoteerd in mijn agenda.

Gepost door: philippe | 04-03-08

beter een 30'er minder in de benen dan er ene teveel of te vroeg zeker ? en het vele volk zal je in R'dam wel doen vergeten dat die laatste kilometerkers lastig zijn... Succes !

Gepost door: jogginggirl | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.