18-02-08

Griep :-(

 

Voor het derde jaar op rij doe ik mee aan de Grote Griepmeting. Het invullen van het enquêteformulier is intussen een wekelijkse routineklus geworden: neen, ik heb deze week geen koorts opgemeten en neen ik heb geen griepprik gekregen. Deze week zal ik voor het eerst een ander antwoord moeten formuleren.

 

Nadat ik zaterdagmiddag onder een stralend zonnetje in mijn moestuin had gewerkt, voelde ik me ziek worden. De koortsthermometer bevestigde het slechte gevoel want die steeg gezwind boven 38°. Zondagmorgen was het helemaal om zeep want ik stond op met hoofd-, nek- en vooral veel spierpijn. Ook de koorts was nog niet geweken.

 

Een grote verrassing was dat niet want eerder deze week was onze oudste zoon (de toekomstige bakker) en daarna ook mijn vrouwtje ziek geworden. Enkel onze jongste zoon (de voetballer) bleef gespaard van de ziektekiemen. (Ik zal een voetballer dus nooit meer een mietje noemen). De diagnose van de dokter was voorspelbaar: griep en ze waarschuwde dat die zeer besmettelijk was. Om de risico's op wederzijdse besmetting te beperken, hebben we intussen maar het veldbed boven gehaald en slaap ik in de leefruimte. Voor de tweede keer in amper enkele dagen tijd slaap ik dus niet in het echtelijke bed. En dat nota bene in de week van Valentijn.


De dokter raadde me ook aan om zeker niet te lopen vooraleer de koorts helemaal geweken is. Bij voorkeur moet ik een paar extra rustdagen in lassen. Ik had nochtans naar deze week uitgekeken want met zes trainingen en een totaal van zowat 80 kilometer zou dit een grand cru week worden. Jammer. Hopelijk valt de weerslag op de conditie uiteindelijk een beetje mee. Het is natuurlijk spijtig dat ik voor het eerst in jaren geveld ben door ziekte maar toch beter nu dan op 13 april.

11:43 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

marathonvoorbereiding das nou het leuke van een marathontraining , dat er van alles kan tussenkomen , meestal minder leuke dingen dus , je conditie zal wel niet minderen , sterkte !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 18-02-08

alvast veel beterschap en inderdaad laten we hopen dat je snel terug op de been bent.

Gepost door: Wim Geerts | 18-02-08

tja ... ... eerst die enquete invullen , dat is natuurlijk het onheil aantrekken hé ... vanharte beterschap gewenst!

Gepost door: geert | 19-02-08

véél beterschap Harmsie!!

Gepost door: Ruthje | 21-02-08

De commentaren zijn gesloten.