04-02-08

Op weg naar Schoorl

 

“Wat mij betreft mag je zondag los in Schoorl.” De woorden van trainer Rob klinken me als muziek in de oren. Toch krijg ik niet voluit carte blanche want “merk je dat het om wat voor reden ook niet lekker draait, ga dan zeker niet forceren. Want dan ga je te diep in de reserves en dat trekt een te lang spoor in de trainingen van de periode er na,” volgt er toch nog een waarschuwing. Ik zal er zeker rekening mee houden want de woorden van Rob zijn evangelie voor mij. Met het Dreamteam zijn we inmiddels al twee maanden ver en ik heb nog geen enkele training gemist.

 

Vorige week was het er nochtans bijna van gekomen. Donderdag had ik nogal wat deadlines en in de namiddag moest ik naar een werkvergadering en een aansluitende receptie. Ik heb zuinig omgesprongen met de lekkere hapjes en heb zelfs een puntzakje friet resoluut geweigerd. Na een zware werkdag kwam ik rond 18 uur thuis en voelde ik me zo slap als een vaatdoek. Het laatste waar ik zin in had, was lopen. Zeker omdat er op dat moment een soort sneeuwregen uit de lucht viel. Maar ik vermande me en heb plichtsbewust mijn training afgewerkt. Ondanks de fysische vermoeidheid zat ik 's avonds in mijn zetel te stralen van geluk.

Dsc_0732_cu_schoorl

Het is inmiddels al zes weken geleden dat ik nog een wedstrijd liep en ik heb dus oneindig veel goesting om er weer eens in te vliegen. Ik heb een bezoekje gebracht aan de webstek van de organisatie “Groet uit Schoorl” en daarvan heb ik twee dingen onthouden. Ten eerste zullen er heel wat echte toppers (ook Vlaamse) aan de start staan. Hopelijk kunnen we met enkelen een praatje slaan en geven zij ons de ultieme tip op weg naar Rotterdam. Daarnaast kijk ik al uit naar het wondermooie parcours. Ik hou niet zo van stadslopen en stadsmarathons (behalve dan Rotterdam, natuurlijk). Veel liever loop ik door het bos, over groene heuvels, tussen de koeien of langs adembenemende waterpartijen. In Schoorl zal ik dus ongetwijfeld aan mijn trekken komen.

 

Ik heb gehoord dat het parcours niet helemaal vlak is maar als Kamiel Maase vorig jaar 1u02 liep, kan het toch ook niet heel erg zwaar zijn. Ik hoop alvast mijn pr te verbeteren (1u31'53”) en als het even kan onder 1u30 te duiken. Als dat lukt, zal mijn Dreamteamavontuur al voor de helft gelukt zijn.

13:00 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

kan ik begrijpen zo lang zonder wedstrijd, de ultieme maatstsaaf om te kijken of alles op zijn plaats valt, dan zou he bij mij ook beginnen gaan te kriebelen.

Gepost door: Wim | 04-02-08

kamiel als ge kamiel volgt zit je gegarandeerd onder de 1h30 !!!!!!
Ik zou toch niet in het rood gaan om toch maar onder die 1h30 te gaan , mijn gok is dat je daar freewheelend onder gaat .

Gepost door: roadrunnerke | 04-02-08

Lijkt me een leuk weekendje te worden ! Heel veel plezier en doe de groeten aan den Pol hé !

Gepost door: jogginggirl | 04-02-08

Start wat rustiger in Schoorl en laat je niet gek maken door de drukte. Na enkele km's door het dorp heen gaat het even flink stijl omhoog. Daarna is het genieten over een licht golvend parcours door de bossen en het duingebied. Het zijn geasfalteerde fietspaden waarop perfect te lopen is. Vanaf de 15/16km kan U versnellen om de laatste km's echt lekker de sprinten. In de laatste km gaat het flink omlaag en dan mag U echt voluit sprinten. Maak er een mooie wedstrijd van. Geniet en probeer in een mooie groep te lopen. SUCCES !!

ps. Zien we U na afloop bij 't Klimduin restaurant ?

Gepost door: Bjorn Paree | 08-02-08

De commentaren zijn gesloten.