28-01-08

Goede voornemens

Momenteel staat er al 234 kilometer op de teller en de maand heeft nog enkele dagen te gaan. Als alles goed gaat, zal ik januari afsluiten met een totaal van om en bij de 270 kilometer. Wat een verschil met vorig jaar. Ik heb het eens nagekeken en in januari 2007 kwam ik niet verder dan 140 kilometer. Maar toen was ik ook nog maar enkele maanden bezig met hardlopen.

Op een vervelende halve blauwe teennagel en enkele hardnekkige blaren na loopt de voorbereiding naar wens. Voor een marathon zijn de lange duurlopen van cruciaal belang maar het valt me op dat trainer Rob toch nog altijd veel snelheidstrainingen in mijn schema stopt. Elke week staan er zowel lange versnellingen (tussen 800 en 1500) als apestaartjes op het programma. In het begin was het me niet helemaal duidelijk wat Rob daarmee bedoelde maar dankzij een blik op zijn webstek slaagde ik er in om de codetaal te ontcijferen. “45 in Z2 @10” betekent 45 minuten lopen in Z2 (voor mij is dat tussen 147 en 152) en bij de laatste tien minuten telkens explosief versnellen gedurende 20 passen. Dergelijke trainingen zijn natuurlijk veel leuker dan een lange duurloop maar ik had ze eerlijk gezegd wel ferm onderschat. De hartslag schiet meteen de hoogte in.

De weegschaal blijft intussen de foute kant opgaan want ik dobber steeds verder weg van mijn ideale competitiegewicht van 67 kilogram. Aanvankelijk probeerde ik mijn geweten te sussen door te denken dat ik niet dikker was geworden maar dat ik wel veel spiermassa had gewonnen. Die smoes gaat intussen steeds minder op want dan zou ik er nu moeten uitzien als een Jerommeke en dat is vooralsnog niet het geval.

De oorzaak moet ik niet ver gaan zoeken. Ik ben een onverbeterlijke snoeper. Vorige week was ik van plan om alle koekjes en chocolaatjes een tijdelijke halt toe te roepen maar die moedige poging strandde al na enkele uren. We kregen vrienden op bezoek en die hadden als cadeautje een uitgebreid chocoladepakket bij. Alhoewel de houdbaarheidsdatum bijlange niet verstreken was, wou ik toch geen enkel risico nemen. Na amper twee dagen bleef er enkel nog een blinkende folie over.

chocoladetaart

Intussen heb ik nieuwe voornemens gemaakt. Komend weekend ga ik nog twee keer feesten want mijn vrouwtje verjaart zaterdag en zondag staat er een familiefeest op het programma. Maar daarna ga ik voor een dikke twee maanden alle lekkernijen bannen. Al zal dat niet gemakkelijk zijn met een negenjarige zoon in huis die al jaren beweert dat hij patissier gaat worden en te pas en te onpas zijn kunnen demonstreert.

16:41 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zullen we mekaar motiveren om gezond te sneukelen ? ik ben ook de verkeerde richting uit gegaan qua bmi...

Gepost door: jogginggirl | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.