21-01-08

Een broodje bloedworst 49

Ook de voorbije week zijn de trainingen weer voorspoedig verlopen. In de voorbereiding naar mijn eerste marathon kreeg ik het moeilijk op het moment dat er weken van 60 kilometer en meer op het menu stonden maar nu verteer ik probleemloos de kost die Dreamteamtrainer Rob me voorschotelt. Hij heeft me laten weten dat hij heel binnenkort het volume nog wat gaat opschroeven. Het boezemt me echter geen angst in want ik voel me kerngezond. Dat bleek ook uit de bloedanalyse die ik enkele dagen geleden liet uitvoeren. Mijn hematocrietwaarde bedroeg maar liefst 49,7!

Hematocriet

Nog even en ik mag het gele dopingbusje van de Vlaamse Gemeenschap op onze oprit verwachten. Schrik heb ik niet van de controleurs maar ik hoop wel dat ze niet ongelegen langskomen, zoals bij Björn Leukemans het geval was.

Als gewezen wielrenner heb ik natuurlijk alle schijn tegen maar ik heb een heel zuiver geweten. Waarom zou ik als recreatieve sporter ook doping nemen? Voor het prijzengeld moet ik het zeker niet doen want daarvoor kom ik minstens een uur te laat over de finish. Ik loop enkel en alleen een marathon omwille van het gelukzalige gevoel dat je achteraf krijgt. Maar ik zou nooit gelukkig kunnen zijn met een topprestatie indien die op een oneerlijke manier tot stand zou zijn gekomen

15:43 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.