29-09-07

Loopverslaafd

Nooit gedacht dat ik zo verslaafd aan lopen zou kunnen worden. De voorbije week was ik een beetje ziekjes en heb ik noodgedwongen twee trainingen moeten schrappen. Maar gisterenmorgen voelde ik me al een stuk beter en ik trok naar de Brielmeersen voor lange versnellingen (3 x 3000 meter tegen 4'40" per kilometer). 's Avonds was de goesting nog niet over en ben ik met de club gaan lopen (13,8 kilometer). Het clubje begint stillekesaan de vorm te krijgen van een echte club want we waren gisteren al met 13 enthousiaste lopers.

De voorbije weken is het hier wat stil geweest op mijn blog maar dat komt omdat de mensen van sport.be hebben gevraagd om in de aanloop naar Brussel daar ook een blog bij te houden: http://blog.sport.be/de_reus_van_vlaanderen/

Deze maand zal de teller net onder de 250 kilometer uitkomen. Met een marathon in het vooruitzicht is dat niet echt super veel maar het lichaam geeft signalen dat het meer dan genoeg is geweest. Nu nog 14 dagen afbouwen en dan is het zover. Ik kijk echt uit naar mijn marathondebuut.

09:44 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-09-07

Allemaal webloglopers

Het was al heel lang geleden dat ik nog eens zoveel webloglopers heb gespot. Aangezien ik op een tweetal kilometertjes van het parcours van de Leiemarathon woon, ben ik deze middag gaan supporteren, natuurlijk met mijn weblogshirt aan. De deelnemers hadden aan Zultebrug al een twaalftal kilometer achter de kiezen.

De eerste die ik zag was runforrestrun en die zag er nog superfris uit. Even later kwam dorpsgenoot Luc voorbij en wat verder volgde Jan Schockaert. Ondanks de rugperikelen was Koen toch van de partij en naar goede gewoonte had hij weeral de mooiste glimlach op zijn gezicht. Zou die vent ooit al eens boos geweest zijn? Ook het nr. 1 kwam met een stralende lach voorbij. Frank Spencer had dan ook alle redenen om te lachen want de eerste Leiemarathon was een groot succes. Toen ik aan een begeleidster uit Bornem de kortste weg naar het Sas van Ooigem stond uit te leggen, riep er plots iemand: "hé, weblogloper". Bleek het jogginggirl te zijn. Ze had zich in een mooi groepje genesteld en had blijkbaar nog heel veel adem op overschot. Hopelijk is iedereen gezond en wel aangekomen in Wevelgem.

Daarna trok ik voor mijn eigen wedstrijd naar Oudenaarde. Daar stond een 10 kilometer op het programma van het Criterium Armand Parmentier. En ook daar kwam ik nog een weblogloper tegen. Clint Lenaerts was van het zeetje afgezakt naar de parel van de Vlaamse Ardennen.

Aangezien het niet ideaal is om een maand voor de marathon heel erg diep te gaan, heb ik bewust een beetje inhouden. Aan 90% van mijn kunnen ben ik binnengekomen in 41'20" (exacte afstand 10,25). Achteraf heb ik nog twee toertjes verdergelopen (in marathontempo) zodat ik er vandaag weeral 22 kilometer kan bijschrijven. 

19:25 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-09-07

Overleven

Voilà se, de maand augustus gisteren afgesloten met een 30'er waardoor mijn totaal op 282.5 kilometer uitkomt. Laat Brussel maar komen.

Voor de clubtraining was ik gisteren al een uurtje gaan lopen op het parcours van de Leiemarathon. Het is natuurlijk heel rustig lopen langs de Leie maar ik vrees dat het voor de deelnemers op 16 september vooral heel saai zal zijn. Een lange, rechte streep langs het water. Bovendien staat er in onze streken nogal vaak een zuidwestenwind. 42 kilometer lang tegen de wind in boksen, lijkt me geen leuk vooruitzicht.

Om 19u15 sloot ik aan bij de clubtraining. Door allerlei redenen (wedstrijd, verjaardag, vakantie en geen goesting) waren we maar met vijf. Na twee ronden (+/- 9 km) bleek iedereen dan nog eens te stoppen waardoor ik de resterende twee ronden helemaal alleen zou moeten afwerken. Gelukkig deed Christine er uiteindelijk toch nog een extra rondje bij. Het laatste rondje (eenzaam in de duisternis) kreeg ik het moeilijk. Maar dat was vooral mijn eigen schuld want ik had geen drank en geen eten mee. Een duurloop van drie uur zonder bevoorrading is wellicht niet echt verstandig. Maar we hebben het overleefd. Nu nog Brussel overleven.

10:00 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |