31-07-07

En toen ging het licht uit

Mijn eerste tegenslag op weg naar de marathon van Brussel. Na een deugddoende tempoduurloop van 15 kilometer in de Brielmeersen bracht ik een bezoekje aan onze kippetjes. Tijdens het roven van de eitjes stak er echter plots een rukwind op waardoor ik een zware plaat van het kippenhok op mijn hoofd kreeg. Ik bleef nog net overeind maar secondenlang was het zwart voor mijn ogen. Half bewusteloos en met duizenden sterretjes rond mijn hoofd (zoals in de tekenfilmkes) strompelde ik naar binnen. De diagnose werd snel duidelijk: een hersenschudding.

Ik heb nog altijd last van lichtgevoeligheid en koppijn maar het is intussen al draaglijker geworden. Vanavond ga ik waarschijnlijk opnieuw de loopsloffen aantrekken. Op die manier kan ik - mits wat schuiven - mijn trainingsschema minutieus blijven volgen. Alleen jammer dat ik deze maand er net niet zal in slagen om de kaap van 200 kilometer te doorbreken. Maar uitstel is zeker geen afstel: in augustus zal dat zonder windvlagen ongetwijfeld wel lukken. 

12:31 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-07-07

Een beetje moe

Nog 12 weken scheiden me van mijn marathondebuut in Brussel. Liep ik tot nu gemiddeld zowat 40 kilometer per week, stillekesaan zal ik dat aantal moeten opdrijven. Serieus opdrijven.

Vrijdag heb ik een twintiger gedaan (het is nog maar de derde keer in mijn nog korte loopleven dat ik met een twee mag schrijven in mijn logboek). Zaterdag heb ik wat losgelopen, maandag stond een tempoduurtraining op het programma en gisteren heb ik een rustige duurloop gedaan. Op vijf dagen tijd is dat al bijna 50 kilometer.

Morgen moet ik versnellingen doen: 8 x 1000 meter in 4'37". Ik heb er een beetje schrik voor want ik voel me een beetje moe. En dat in volle vakantieperiode.

10:17 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-07-07

We leven nog...

Shame on me. Drie weken lang heb ik niets meer van mij laten horen. Veel werk, een weekje vakantie en opnieuw veel werk waren daar de oorzaak van. Gelukkig vond ik wel de tijd om te lopen. Ik ben zelfs op weg om een nieuw maandrecord te halen want juli staat reeds op 114,1 kilometer. Dat is ook nodig want de marathon zit er aan te komen. Jammer genoeg zal ik een aantal mensen moeten teleurstellen want het zal niet Eindhoven maar wel Brussel worden. Beroepshalve kan ik het echt niet maken.

Twee weken geleden heb ik ook nog een wedstrijd gelopen. En neen, de 15 km/u is nog altijd niet gesneuveld. In Zevergem liep ik 40'22" in een wedstrijd die volgens een Garmin-adept exact 10,09 kilometer lang was. Gemiddelde snelheid: 14,9975 en dat is nog altijd geen 15, hé. Maar ik heb er mijn slaap niet voor gelaten. Voortaan komt het er op aan om kilometers te malen en vooral om blessurevrij te blijven.

Nog een speciaal berichtje aan clubmakker Erik: even op de tanden bijten en je haalt probleemloos de start van de Leiemarathon.

10:30 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |