30-06-07

Forfait

Dan toch geen wedstrijden voor mij, dit weekend. Dat heeft gelukkig niets te maken met één of andere vervelende blessure maar wel met agendaproblemen. Gisteren ben ik al niet gestart in de Vlerkejogging omdat onze twee gasten naar de Flashy Fluo Flits Fuif wilden gaan. Na het geleverde studiewerk - beloond met een goed rapport - kon ik hen dat natuurlijk niet weigeren. Ook de Kastelenloop in Izegem gaat aan mijn neus voorbij want blijkbaar ben ik ingeschreven om deze avond te gaan quizzen. Mijn volgende wedstrijd zal dus wellicht komende vrijdag in Zevergem zijn. Enkele uren na de aankomst zal ik fris en wel de auto in springen voor een weekje vakantie in Port-en-Bessin.

Gisterenavond ben ik wel nog gaan lopen met de club. Met plezier stel ik vast dat ons groepje steeds groter wordt. We waren namelijk al met negen. De eerste kilometers ben ik in het gezelschap gebleven van iemand voor wie het iets te snel ging. Toen die na één ronde afhaakte, heb ik nog eens het gashendeltje opengedraaid en overbrugde ik een kloof van meer dan drie minuten op de koplopers. Ondanks dat de hartslag opgelopen was tot tegen de 190, recupereerde ik vrij snel. De conditie zit dus goed. Zou het vrijdag lukken om die verdomde 15 km/u te halen? Daarna begin ik stilletjesaan aan mijn marathonvoorbereiding voor 14 oktober. Ik twijfel nog steeds tussen Brussel en Eindhoven.

12:00 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

27-06-07

Puin ruimen

Amai, nooit gedacht dat het organiseren van een wedstrijd zoveel energie en aandacht vroeg. Na de euforie van het eerste geslaagde Loopfeest (nogmaals mijn dank aan alle webloglopers die daar hun steentje hebben toe bijgedragen), land ik stilletjesaan terug in de grauwe realiteit. Mijn bureau is herschapen in een onoverzichtelijke stortplaats van - soms heel dringende - dossiers. Het is dus een beetje puin ruimen. Hopelijk lukt dat tegen volgende week want dan vertrekken we voor een weekje op vakantie.

Intussen begint ook mijn trainingsarbeid terug in de juiste plooi te vallen. Gisteren heb ik een wisselloopje gedaan (2 kilometer tegen 7' per kilometer, 2 kilometer tegen 4'30" per kilometer) en dat is heel vlot verlopen. Vandaag een half uurtje losgelopen en de hartslag was lekker laag. Misschien dat ik dit weekend toch nog een wedstrijdje meepik. Die Kastelenloop in Izegem zegt me wel iets of misschien waag ik me wel eens aan een duathlon?

Vrijdag heb ik nog meegedaan aan Dwars door Sint-Pieter en opnieuw is het net niet gelukt om tegen 15 km/u te lopen. Ik ben binnengekomen in 1u00'40" (officiële tijd: 1u00'56"). Eerst was ik ontgoocheld over de gemiste kans maar dat veranderde snel want ik liep maar liefst 9 minuten sneller dan mijn 15 kilometer in Deerlijk amper 6 maanden geleden.

18:09 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-06-07

 

Zaterdag heb ik nog eens de racefiets van onder het stof gehaald. Als parcoursbouwer van de toertocht de "Reuzen van Vlaanderen" was ik wel moreel verplicht om mee te rijden. Het was plezierig om tussen 2500 medefietsers de Vlaamse Ardennen te doorkruisen. Veel tijd om te recupereren was er niet want er staken maar liefst 15 hellingen in de korte afstand van 70 km (op de 140 km waren er dat zelfs 30). Ik heb dit jaar bitter weinig gefietst maar de Koppenberg & co ben ik toch vlot naar boven gefietst.

Zondag was het minder feestelijk want de verkrampte positie op mijn fiets betekent telkens weer een aanslag op mijn supergevoelige nek- en schouderspieren. Toch ben ik zondag wat gaan loslopen (5,1 kilometer) en gisteren heb ik een stevige tempoduurtraining gelopen op het parcours van het Loopfeest (14,5 kilometer). Gelukkig voorspellen ze zondag geen al te warm weer want gisteren zag ik ze plots vliegen. Ik had geen drank meegenomen (zondag is er elke ronde wel drankbevoorrading) en plots kreeg ik barstende koppijn en kwamen er zwarte vlekken voor mijn ogen. Omdat ik me vandaag nog niet kiplekker voelde, heb ik een trainingske overgeslagen. Morgen ga ik wat loslopen en vrijdag loop ik een 15 kilometer in Kuurne. Zondag zal het wellicht niet lukken om mee te doen.

In alle geval trakteer ik op het Loopfeest alle webloglopers op een stuk taart van Make a Wish!

22:20 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-06-07

Trappistenloop

Gisteren heb ik me bere geamuseerd op de Trappistenloop in Waregem. Ik vond het gewoon zalig om kilometers te malen zonder enige druk, zonder hartslagmeter, zonder wedstrijdstress, ...  In totaal heb ik tien toertjes (van 1.35 kilometer) gelopen, nu eens traag dan weer wat rapper, regelmatig een babbeltje slaande met gelijkgestemde zielen.

Jong en oud, rap en traag, dik en dun. Iedereen zette zijn beste beentje voor. Zo ook onze twee mannekes (8 en 5 jaar oud) die elk maar liefst zes ronden hebben afgelegd. Gisterenavond liep er dan ook een apetrotse papa rond.

18:33 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-06-07

Op stap met de club

Het was een tijdje geleden maar gisteren ben ik nog eens gaan lopen met de club. Trage duurloopjes zijn in principe heel saai, zeker als je alleen loopt, maar in gezelschap lijkt de tijd wel te vliegen. Leuk is ook dat er intussen een paar beloftevolle nieuwkomers de club hebben vervoegd. Na een kilometertje inlopen op de Finse piste trokken we de straat op. Na twee rondjes van dik vier kilometer moest ik er mee ophouden want ik had gisterenavond nog een afspraak. Uiteindelijk voegde ik nog eens tien kilometer aan mijn totaal toe. Juni is voor mij heel goed begonnen. 

09:36 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-06-07

Trappist

Amai, het was nogal puffen vandaag. Voor het eerst in heel lang waagde ik me nog eens aan 400'tjes. Na een kilometer of twee te hebben warm gelopen (je zou denken dat het bij deze temperatuur niet echt nodig is) begon ik er aan. In totaal heb ik er zes gedaan met tussendoor telkens 200 meter stappen en de tijden varieerden tussen 1'31" en 1'37". Eigenlijk mag ik er nog een paar seconden van af trekken want de juiste afstand is 430 meter en er zit een bocht in van 180° waardoor je bijna stil staat. Het gevoel in de benen was zeer goed want de dij protesteerde niet tegen deze bruuske inspanningen. De hartslag was een ander verhaal. Bij de laatste versnelling liep hij zelfs op tot 192! Bij het uitlopen zakte hij wel heel erg snel maar toch bleef hij een paar slagen hoger dan het normale niveau.

Zondag staat de Trappistenloop in Waregem op het programma. Het concept is populair: elk rondje dat je loopt, verdien je een trappist. Gelukkig moet je die niet ter plaatse opdrinken. Samen met Bruni en de kindjes (zij krijgen per ronde een cola) gaan we zoveel mogelijk toertjes lopen op de Finse Piste in Waregem.

21:38 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-06-07

Welkom op het Loopfeest

Het weekendje in Luxemburg was gewoon zalig. Samen met vrienden en kinderen ontspannen in een prachtige omgeving. Zaterdag hebben we een wandeling gemaakt in de omgeving van het kasteel van Bourscheid. Een echte aanrader! Zondagmorgen heb ik even de loopsloffen aangetrokken voor een kort tochtje door berg en dal. Intussen heb ik dat gebrek aan kilometerkes al ruim gecompenseerd want maandag heb ik een wisselloopje van net geen 15 kilometer gedaan en gisteren stond er een rustig duurloopje van 10 kilometer op het programma. Echte versnellingen laat ik voorlopig achterwege want er zit iets te knagen in de buurt van mijn rechterlies. De pijn verergert niet met lopen maar hij gaat ook nooit helemaal weg.

Intussen beginnen de inschrijvingen voor ons Loopfeest (http://loopfeest.skynetblogs.be) steeds sneller binnen te komen. En ja, er zitten ook al een paar bloggers tussen. Katrien zal ongetwijfeld voor de vrolijke noot zorgen en ook haar provinciegenoot, canicrosser Etienne Devillage, is al ingeschreven. Hopelijk komt het ook in orde met de voet van Julie zodat we haar ook met open armen kunnen verwelkomen. Zoals beloofd, voor elke weblogloper ligt er een extraatje te wachten!!

We hopen alvast op een massale belangstelling want het heeft drie maanden onderhandelen gevergd om het parcours volledig verkeersvrij te krijgen. Maar liefst 23 seingevers zullen instaan voor de veiligheid. 

11:35 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |