29-05-07

evy

De inspanningen van de voorbije dagen beginnen stillekesaan in de kleren te hangen. Vijf dagen naeen ben ik namelijk gaan lopen. Vandaag heb ik een wisselloopje gedaan (2 km à 4'45" en 2 km à 6'30" en dat maal drie). Daarna ben ik nog wat blijven loslopen zodat ik op 15,7 kilometer ben uitgekomen. Intussen had ik de gelegenheid om wat te babbelen want het was weer druk op de Finse piste. Evy en consoorten hebben wat op hun geweten.

21:43 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

28-05-07

6 kilometer zeveren

Vorige week heb ik niet zoveel tijd gehad om te lopen en dus ook niet om mijn blog wat bij te houden. Dit weekend heb ik echter mijn loopschoentjes teruggevonden. Zaterdag heb ik zelfs een wedstrijdje gelopen in Zeveren, een deelgemeente van Deinze. Er was keuze tussen 6 en 12 kilometer. Omdat ik een beetje last heb van mijn rechterdijbeen en omdat ik amper een uurtje later nog moest gaan quizzen, koos ik uiteindelijk voor de 6 kilometer. Aan de start kwam ik nog mijn dorpsgenoten Marc en Luc tegen maar zij kozen de 12 kilometer.

Het parcours van anderhalve kilometer nodigde niet echt uit om een snelle tijd neer te zetten. Er zaten nogal wat stroken in met losliggende steenslag en we moesten zelfs door een smal kerkwegeltje tussen twee muren van betonplaten in. Na vier rondjes te hebben gedraaid, kwam ik binnen op een negende plaats (+/- 70 deelnemers) in een tijd van 24'24", een gemiddelde van 14,75 km/u.

Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma want we trekken met een vijftal bevriende gezinnen naar een vakantiehuisje in Luxemburg. Maar de loopschoenen gaan wel mee, hoor.

Tenslotte nog een dikke proficiat aan iedereen die de 20 kilometer van Brussel tot een goed einde bracht!

09:56 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-05-07

Een historisch moment

Twee dagen na mijn rustige Stadsloop door Gent overviel me zaterdag de goesting om nog een wedstrijdje te lopen. 't Schoon Toerke vond ik wel een aantrekkelijke naam en ik trok naar Anzegem. De wedstrijd is amper 6,7 kilometer lang maar allesbehalve een makkie want de beklimming van de Tiegemberg zit in het parcours.

Na een supersnelle start (eerste kilometer in 3'46") vond ik heel vlug mijn eigen tempo. In tegenstelling tot vele andere lopers die ontploften op de Tiegemberg, bleef ik aardig doorgaan. Net voor de top kwam ik aan het driekilometerpunt door in 12'30".

Blijkbaar ben ik een heel slechte daler want een aantal lopers die ik er even voordien had afgelopen, kwam terug aansluiten. Ik kon ook niet meer echt versnellen omdat mijn maag begon op te spelen. Twee uur voor de start (ik wist toen nog niet dat ik zou lopen) had ik met smaak twee sandwichkes met confituur verorberd en dat wreekte zich nu. Tijdens de eindsprint kraakte ik een beetje en ik klokte af in 27'04". Met 14,7 km/u toch weeral een snelheidsrecord.

Toen ik de uitslag in handen kreeg, begon ik plots te blozen van trots. Bleek dat ik als 20e senior (in totaal 115 deelnemers) binnengekomen was en dat leverde me voor het eerst in mijn nog prille hardloopcarrière een "echte prijs" op. Tom Vancompernolle begint ongetwijfeld al schrik te krijgen :-)

11:11 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-05-07

Stadsloop Gent

Het heeft echt eens deugd gedaan om een wedstrijd te lopen met de rem op. Daardoor had ik wat meer aandacht voor de vele, leuke hoekjes in Gent en vooral had ik de gelegenheid om een beetje te tetteren met mijn loopmaatje Veerle. Voor de start hebben we nog kennisgemaakt met een aantal bloggers. (Hoe doen jullie dat overigens om een directe link te maken tussen de naam en de blog van die persoon???). Na een kilometer of drie kreeg ik een tikje op mijn schouder van iemand die mijn weblogshirt had herkend. Het bleek om Jan Schockaert te gaan die zondag nog een marathon had gelopen. Kort voor de aankomst was er nog iemand die me luidruchtig aanmoedigde met "Allez weblogloper!!" Dat doet toch altijd deugd.

Op de Blandijnberg kwam Yves me voorbijgestormd. Na de aankomst bleek dat hij niet helemaal pijnloos had gelopen maar hij zag de 20 kilometer van Brussel nog altijd perfect zitten. Voor de volledigheid: wij zijn binnengekomen in een tijd van ongeveer 54 minuten. Bruto zullen het er wellicht 3 meer zijn want we hebben nogal lang moeten aanschuiven aan de start.

Voor de komende weken heb ik nog geen enkele wedstrijd aangestipt. Ik zoek na het weekend van 3 juni ergens een 10 Miles of een 1/2 marathon te lopen. Suggesties zijn welkom.

13:55 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-05-07

Supercontent

Amper vijf dagen na Dwars door Brugge stond er gisterenavond met de 10 Miles van Aalter alweer een wedstrijd op het programma. Ik was een beetje onzeker omdat ik al de hele dag last had van buik- en darmkrampen maar ik besloot toch te starten. In hoogste nood kon ik nog altijd achter een kapelleke of een struik vluchten. Uiteindelijk bleek dat niet nodig al had de wedstrijd geen ronde langer moeten duren.

Mijn intussen traditioneel geworden opwarming bestond er in om flyers van ons Loopfeest (zie knop hiernaast) tussen de ruitenwissers te schuiven. Ik had veel werk want voor de drie afstanden (4 kilometer, 8 kilometer en 10 miles) kwamen er samen toch bijna driehonderd deelnemers opdagen.

Ik nam een snelle start en kwam na één ronde van 4 kilometer door in exact 16 minuten. Voor het eerst kon ik een snelheid van 15km/u gedurende meerdere kilometers aanhouden. Vanaf de tweede ronde kwam er een beetje verval maar dat viel al bij al nog goed mee.

Dankzij de microman van dienst die telkens de namen afriep, kon ik eindelijk kennismaken met dorpsgenoten Luc en Marc. In de Brigandsloop waren we al samen over de meet gekomen maar we kenden elkaar niet. Blijkbaar zijn we aan elkaar gewaagd want gisteren kwamen we ook weer samen binnen.

Met een eindtijd van 1u06'32" (14,43 km/u) ben ik supercontent. Nog nooit eerder liep ik zo snel. Het was nochtans geen gemakkelijk parcours met telkens twee bruggen per ronde. Nu gaat de riem er een beetje af. Ik blijf wel lopen maar de komende weken ligt de nadruk iets meer op genieten en iets minder op de klok.

Donderdag start ik in Gent maar jammer genoeg moet Julie afhaken door een stomme blessure. Ik had nochtans extra krachtoefeningen gedaan want desnoods zou ik haar over de meet gedragen hebben. Maar dat pr loopt niet weg, hé Julie.

10:59 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-05-07

10 Miles van Aalter

Samen met de overvloedige regen is de ontgoocheling van zondag al lang weggespoeld. Waarom zou ik ook ontgoocheld moeten zijn, ik heb de 14,3 kilometer afgelegd in 59'46". Dat is de zelfgemeten en enige juiste tijd die ik nodig had om van start tot aankomst te lopen. Wat er op het officiële papiertje staat, telt dus niet voor mij. (voilà, nu ben ik het helemaal kwijt, se)

Ik heb deze week overigens niet stilgezitten. Maandagavond heb ik mijn stijve pootjes wat losgelopen en gisteren heb ik er nog eens een stevige wisselloop (13.1 kilometer) doorgejaagd. Morgen ga ik dan nog een beetje loslopen want vrijdag staat er al een nieuwe wedstrijd op het programma: "de 10 Miles van Aalter". Wellicht zullen er daar geen duizenden deelnemers zijn zodat ik ongehinderd mijn wedstrijd kan afwerken. Zoals het hoort zal ik met trots mijn fris gewassen weblogshirt dragen.

20:20 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06-05-07

Tja...

Goede raad mag je nooit in de wind slaan. Deze week had iemand mij een interessante tip gegeven om binnen te geraken in het startvak van de bevoorrechten. Ik heb even getwijfeld maar omdat ik sportiviteit heel belangrijk vind, heb ik het uiteindelijk toch maar niet gedaan. Ik startte dus ergens middenin het grote pak van ruim 4000 deelnemers. Ik kwam over de startlijn exact 38 seconden na het startschot. Ik zat heel vlug in mijn tempo en ik zag de kilometerbordjes steeds sneller voorbijvliegen. Na 7 kilometer kwam ik door in 30'30" en omdat ik me nog heel goed voelde, begon ik een beetje te hopen om toch in minder dan één uur binnen te zijn. Wat verder kwam Philippe me voorbijgevlogen. Ik pikte nog gedurende een kleine kilometer aan maar na het aannemen van een stukje sinaasappel zag ik hem niet meer. De finish kwam in zicht en toen ik het bord van de 14 kilometer (dat op de grond lag) passeerde, zag ik 58'00" op mijn horloge. Twee minuten voor 330 meter, dat mocht geen probleem meer zijn en ik voelde meteen de endorfines door mijn lichaam spuiten. Maar die 330 meter bleef maar duren en duren en duren. Toen ik uiteindelijk de eindstreep terugvond stond er 1u00'12" op de klok. Omdat het nog even duurde om mijn nummer in te scannen, zullen daar officieel nog wel een tiental seconden bijkomen. Aanvankelijk was de ontgoocheling heel groot, vooral omdat aan kilometer 14 de buit binnen leek. De troostende woordjes achteraf deden alvast deugd. In alle geval heb ik nu al een mooie doelstelling voor 2008.

Maar ik wil absoluut afsluiten in schoonheid. Het was supertof om nog eens een paar oude en een paar nieuwe bekenden te ontmoeten. Bovendien voelde ik me apetrots om voor het eerst met het (binnenkort) wereldberoemde weblogshirt door de straten te kunnen crossen.

20:27 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |