12-05-07

Supercontent

Amper vijf dagen na Dwars door Brugge stond er gisterenavond met de 10 Miles van Aalter alweer een wedstrijd op het programma. Ik was een beetje onzeker omdat ik al de hele dag last had van buik- en darmkrampen maar ik besloot toch te starten. In hoogste nood kon ik nog altijd achter een kapelleke of een struik vluchten. Uiteindelijk bleek dat niet nodig al had de wedstrijd geen ronde langer moeten duren.

Mijn intussen traditioneel geworden opwarming bestond er in om flyers van ons Loopfeest (zie knop hiernaast) tussen de ruitenwissers te schuiven. Ik had veel werk want voor de drie afstanden (4 kilometer, 8 kilometer en 10 miles) kwamen er samen toch bijna driehonderd deelnemers opdagen.

Ik nam een snelle start en kwam na één ronde van 4 kilometer door in exact 16 minuten. Voor het eerst kon ik een snelheid van 15km/u gedurende meerdere kilometers aanhouden. Vanaf de tweede ronde kwam er een beetje verval maar dat viel al bij al nog goed mee.

Dankzij de microman van dienst die telkens de namen afriep, kon ik eindelijk kennismaken met dorpsgenoten Luc en Marc. In de Brigandsloop waren we al samen over de meet gekomen maar we kenden elkaar niet. Blijkbaar zijn we aan elkaar gewaagd want gisteren kwamen we ook weer samen binnen.

Met een eindtijd van 1u06'32" (14,43 km/u) ben ik supercontent. Nog nooit eerder liep ik zo snel. Het was nochtans geen gemakkelijk parcours met telkens twee bruggen per ronde. Nu gaat de riem er een beetje af. Ik blijf wel lopen maar de komende weken ligt de nadruk iets meer op genieten en iets minder op de klok.

Donderdag start ik in Gent maar jammer genoeg moet Julie afhaken door een stomme blessure. Ik had nochtans extra krachtoefeningen gedaan want desnoods zou ik haar over de meet gedragen hebben. Maar dat pr loopt niet weg, hé Julie.

10:59 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

t-shirt Ge had zeker toevallig mijn t-shirt niet aangedaan voor uw 10-miles ? Nu , niet gezeverd , héél goed gelopen das al een straf tempo voor een 10miles , goed dat ge een beetje mindert nu , kzou dat eigenlijk ook meer moeten doen .

Gepost door: roadrunnerke | 12-05-07

Startnummer Sorry Harmsie, 'k keer er echt naar uit, maar "t ziet er naar uit dat er hier de eerste komende weken niet gelopen gaat worden, kan amper deftig stappen. Het startnummer is voor jou (of voor wie je kent), je mailt maar. Denk je dat het op tijd zou toekomen als ik het maandag op de post zou doen?

Gepost door: Julie | 12-05-07

straffe Harmsie Proficiat hoor , ik zie je "smile" al in verbeelding achter je pc , wat gaat dat in Gent worden ?? ik duim alvast ,je bent in "the running" ;-))

Gepost door: katrien r | 12-05-07

knap slechts enkele dagen na DDB alweer een dijk van een wedstrijd gelopen, petje af hoor Harmsie!!

Gepost door: Ruthje | 12-05-07

Wat Wat een tijd, daar kan ik alleen maar van dromen. In Gent ga ik niet proberen om je te volgen ;)

Gepost door: Fré | 13-05-07

Sterk Sterke prestatie Harmsie. Echt een geweldige tijd.
Je zal vliegen in Gent. Tot donderdag.

Gepost door: Yves | 13-05-07

Brugse kater Knap gelopen Harmsie en een puike eindtijd. Hiermee is de Brugse kater waarschijnlijk wel doorgespoeld. Tot in Gent !

Gepost door: philippe | 14-05-07

wow ! knap gelopen hoor, Harmsie... je kan niet anders dan tevreden én fier zijn met die tijd. Mooi dat je er nu even de riem aflegt, ieder van ons kan zo op zijn tijd wat extra rust gebruiken ! Geniet nog van 't lopen zelf én groetjes,

Gepost door: Steven | 15-05-07

PR ! wat een sterke prestatie Harmsie !!! Proficiat zunneh...

Gepost door: kj | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.