30-04-07

Gebroken Wit

Ik begin zo stillekesaan de milieudelicten aan elkaar te rijgen. Na het extra gat in de ozonlaag (zie vrijdag) heb ik vandaag aan landschapsvervuiling gedaan. Ik kon het namelijk niet laten en heb mijn kilometerkes in ontbloot bovenlijf afgelegd. Ik heb nogal wat verschrikte dieren naar hun schuilplaats zien vluchten, hoor. Maar die zullen dat wel overleven en ik ben intussen een beetje minder wit. Laat ons zeggen dat het nu ... gebroken wit is.

Omdat de Finse piste aan mijn achterdeur niet vrij was (Er was een voetbaltornooi bezig en dan wordt de piste afgesloten want anders zouden er twee mensen kunnen binnenkomen zonder "entree" te betalen), trokken we met het ganse gezin naar Kruishoutem. Daar ligt er ook een Finse Piste van exact 1 kilometer lang. Het leuke is dat er een beetje hoogteverschil in het parcours zit. Op mijn programma stond er een wisselloopje (2 km à 7'/km afwisselen met 2 km à 5'/km) en dat verliep voorspoedig. Op die manier voegde ik twaalf kilometer toe waardoor mijn maandtotaal in extremis nog boven de honderd kilometer uitkomt.

Morgen staat er een rustdag op het programma. Alhoewel, met de trein trekken we morgen met onze pagadders naar de Zoo van Antwerpen. Zij verdienen die beloning want vandaag hebben ze allebei ook een forse training afgewerkt.

21:30 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-04-07

BodyFitRun

Mijn excuses voor de ozonlaag maar ik heb er vanavond een extra gaatje in gesprongen. Omdat de Bodyfitrun in Bavikhove mijn eerste optreden na blessureleed was, waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Maar in mijn achterhoofd hoopte ik toch stiekem op een tijd van 45' (voor 10.5 km).

In tegenstelling tot mijn andere wedstrijden ben ik vrij snel gestart en eigenlijk was dat voor mij té snel. De eerste ronde (van 3,5 km) kwam ik namelijk door in 13'55" (meer dan 15 km/u). De tweede ronde moest ik dus wel gas terugnemen en ik heb zelfs even helemaal halt gehouden voor een sanitaire stop. Uit schrik voor de warmte had ik de hele dag door veel water gedronken en blijkbaar was dat nog niet allemaal uit mijn lichaam verdwenen. Het jammere van die stop was dat ik daarna een stukje alleen moest lopen en tegen de wind in was dat geen pretje. Maar een oudstrijder die Sluis heeft meegemaakt, mag daar eigenlijk niet over klagen. Na twee ronden kwam ik door in 29'45". Mijn tweede ronde was dus bijna 2 minuten trager dan mijn eerste. In de derde en laatste ronde heb ik dan het tempo terug wat kunnen opdrijven en finishte ik in 44'25". (Dit is wel mijn eigen tijdsopname. De grote klok aan de aankomst deed het niet meer want een kleine (gelukkig de mijne niet) had dat dure toestel omvergelopen)

Oef. Deze wedstrijd was in feite niet zo belangrijk voor mij maar het was toch wel een grote geruststelling. Ik sta bijna weer op het niveau waar ik een maand geleden stond.

Na de wedstrijd heb ik nog een rondje losgelopen met Roadrunnerke. Die was binnengekomen in een schitterende tijd van +/- 41' en vooral ... hij had geen pijn in de hiel gevoeld. Alles komt goed, Jan!

Voor en na ook aangenaam kennisgemaakt met Betty Spencer die in volle supercompensatie na haar marathon zit. Ze vloog over de 7 kilometer (de vrouwen moesten het met een rondje minder doen) in 36'. Dankzij de familie Spencer kan ik voortaan met rode veters op pad. Nu nog dat weblogshirt te pakken zien te krijgen.

22:20 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-04-07

Springtij op mijn testosteronspiegel

Het is intussen al van 31 maart (Brigandsloop) geleden dat ik nog een wedstrijd heb gelopen en de goesting begint nu wel haast onhoudbaar te worden. De spieren staan strak gespannen, het is springtij op mijn testosteronspiegel, ... Ik moet dus lopen of ik ga ontploffen.

Dinsdag heb ik nog een zware intervaltraining afgewerkt (8 x 400 met tussendoor telkens 200 meter stappen) en de resultaten waren geruststellend. Gemiddeld liep ik 1'30" op die 400'tjes met een paar uitschieters tot 1'26". Nog een goede dertig uur en dan kan ik de veer loslaten en zal ik (hopelijk) uit de startblokken schieten in de BodyFitRun.

10:31 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-04-07

Aangename prikkelingen

My body is fit. Oef, want het is lange tijd anders geweest. Gisteren heb ik een vrij intensieve wisseltraining afgewerkt van in totaal 13,8 kilometer en voor het eerst in weken kreeg ik weer aangename prikkelingen. Het is dus tijd om de competitiedraad terug op te pikken en dat ga ik vrijdagavond doen in Bavikhove ter gelegenheid van de Body Fit Run (10,5 kilometer).

Gisterenavond toch wat afgezien van de warmte. Ik heb dus het grootste respect voor alle deelnemers gisteren in Antwerpen die in die ondankbare omstandigheden stuk voor stuk knappe prestaties hebben neergezet. Chapeau voor iedereen!!!

Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn want ik ben er niet in geslaagd om mijn "familiale verplichtingen" te omzeilen. Het zat namelijk zo dat de opa's langsgekomen zijn om de tuin onder handen te nemen (nieuwe afsluiting, plankenvloer, ...) en ik kon die brave mensen toch niet alleen laten om al dat werk te doen.

Nu alle pijntjes van de baan zijn, kan ik weer beginnen met langetermijnplannen te maken. De komende weken ga ik nogal "dwarsen", hoor. De kans is namelijk heel groot dat ik op 6 mei deelneem aan Dwars door Brugge en 11 dagen later aan Dwars door Gent. Op 20 mei staat dan Dwars door Waregem op het programma. (www.dwarsdoorwaregem.be).

Tot op één van deze manifestaties of elders...

 

15:45 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-04-07

Babbelgat

Mijn ongehoorzaamheid van vorige week is me gelukkig niet zuur opgebroken. Na mijn eerste loop in twee weken tijd zeurde mijn enkel nog wel een beetje maar lang duurde dat niet.

Maandag ben ik dan weer definitief van start gegaan met een training over 7,2 kilometer. Na twee kilometer begon ik plots draaierig te worden. Een heel rare gewaarwording maar wellicht had het te maken met de hitte (Amai wat moet dat niet geweest zijn in Rotterdam en in Parijs). Gelukkig had ik mijn "pulle" mee en na twee grote slokken sportdrank kon ik mijn training op een normale wijze afwerken.

Gisterenavond was ik van plan om een half uurtje los te lopen. Dat pakte echter helemaal anders uit. Er was zoveel volk op de Finse piste dat ik wel altijd iemand naast me had om mee te babbelen en zo vliegt de tijd natuurlijk. Ik ben pas gestopt na anderhalf uur en toen had ik 15,5 kilometer op de teller staan.

De enkel heeft nog geen kik gegeven. Het begint dan ook te kriebelen om zondag naar Antwerpen af te zakken. Niet alleen ligt de stad me nauw aan het hart omdat ik er vijf jaar mijn broek heb versleten, het is ook altijd heel leuk om de bloggers te ontmoeten. Er is echter één groot probleem: familiale verplichtingen. Hopelijk slaag ik er in om daar op tijd een oplossing voor te vinden.

09:35 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

13-04-07

De nul is van de tabellen

Ssssst. Vertel het aan niemand. Zeker niet aan mijn dokter. Eigenlijk moest ik nog drie dagen rusten maar ik kon niet langer aan de lokroep van het zonnetje weerstaan en heb zonet een loopje gedaan. Geen geprul met hartslagmeters en zo, gewoon lekker genietend de beentjes strekken. De enkel liet verstaan dat hij nog niet helemaal akkoord was met mijn sportieve voornemens maar echt pijn deed het niet. Eerder een beetje stijfheid. Op de Finse piste liep ik op mijn gemak 7,2 kilometer in 39 minuten. Echt veel conditie zal ik dus nog niet verloren hebben. Maar voor wedstrijden is het natuurlijk nog veel te vroeg. Misschien begin mei. Intussen kijk ik vol belangstelling uit naar jullie prestaties het komende weekend. Via deze weg wil ik jullie nog eens allemaal een welgemeend "dankuwel" zeggen voor de vele steunbetuigingen. De pijn was meteen al de helft minder.

11:13 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-04-07

Gedaan met lopen

Het is hier een tijdje stil geweest op mijn blog maar ik had ook niks om over te vertellen. Mijn kilometerteller voor april staat nog altijd op nul en dat zal wellicht nog een tijdje zo blijven. Een scheurtje in de enkelband is de oorzaak van alle ellende. In Gent heb ik mijn enkel omgeslagen en eigenlijk had ik dan moeten stoppen. Maar ik ga daar nu niet meer over zagen. Ik ga nu gewoon lekker rusten en ... een beetje beginnen fietsen. Het is niet voor niets de Vlaamse Wielerweek. Bovendien ga ik nu de organisatie van het Loopfeest in Zulte op poten kunnen zetten. In de prijzenpot zit nu al 4000 euro: een waardevol naturapakket voor iedereen en verder ook nog een tombola met kledij van Asics, boeken "Van 0 tot 42", ... in de tombola.

08:54 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-04-07

Niet lekker maar heerlijk

Gisteren heb ik dan toch deelgenomen aan de Brigandsloop in Ingelmunster en het is reuze meegevallen. Niet alleen realiseerde ik een mooie tijd, ik maakte ook kennis met het olijke duo Els & Katrien. Met alleen een klein fotootje van op het internet in het achterhoofd is het niet gemakkelijk om mensen te herkennen. Een eerste poging liep af met een sisser. Toen ik een tweetal dames voorbijliep, riep ik: "Allez, Katrien." Het daaropvolgende antwoord was verrassend: "Katrien heeft al opgegeven, hoor. Ik ben Brigitte." In het prachtige Kasteelpark had ik een beetje verder meer succes en kwam wel de juiste reactie: "Hé, Harmsie". Na de wedstrijd volgde nog een leuke babbel. Ik had jammer genoeg niet veel tijd om te blijven want 's avonds stond er nog een etentje met mijn club op het programma. De club heet Lenig Zulte maar in mijn geval is dat niet echt van toepassing.

Ondanks alle fysieke kwaaltjes van de voorbije week liep het tijdens de wedstrijd weer als een trein. Traditiegetrouw startte ik vrij achteraan maar al snel vond ik het goede ritme. Vanaf de derde van de vier ronden begon het wat moeilijker te gaan. De laatste twee kilometer vond ik plots nieuwe energie en stak ik een tandje bij. Ik liet mijn gezellen in de steek en kon zelfs nog een tiental anderen inhalen. Eindtijd: 53'38" wat een gemiddelde van 14,3 geeft. (zelf klokte ik eigenaardig genoeg 53'16" maar dit terzijde). Vorige week ging ik in Gent voor het eerst sneller dan 14 km/u en nu kon ik er dus alweer een schepje bij doen. De inspanningen werden beloond met een grote fles Brigand, een lekker stuk Brigandkaas (de ganse koelkast ruikt er al naar) en een Brigandtaart. Hoe die smaakt, weet ik niet. Onze Cédric - die van plan is om later bakker te worden - wel. "Die taart is niet lekker, ze is gewoon heerlijk."

09:01 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |