18-03-07

Door de wind

Zonet ben ik thuisgekomen en net als deze morgen was het hier weer water aan het gieten. In Sluis is het echter de hele dag droog gebleven. Van alle onheil die Frank Deboosere voorspeld had, bleef uiteindelijk de wind als enige spelbreker over. Op sommige momenten dacht ik echt dat ik in de Vaart zou waaien.

Na de start ben ik zachtjes opgeschoven tot ik een goed groepje vond dat aan een tempo van zowat 5' liep. De wind stond schuin rechts op kop en net als in de koers vormden er zich waaiertjes. Wie niet uit de wind zat, waaide er onherroepelijk af. Ik probeerde me zo klein mogelijk te maken en zo dicht mogelijk bij de anderen te lopen en dat hielp toch wel. Al heb ik nu en dan wel eens iemand aangetikt.

Na een kilometer of 8 kwamen we aan het keerpunt en dat betekende een echte verademing. Het tempo ging met een ruk de hoogte in en na 10 kilometer kwam ik door in 46'. Met de wind in de rug schoven de kilometers nu heel snel onder de voetjes. Het feestje bleef echter niet duren want plots moesten we links af. Meteen werd ik met de neus op de feiten gedrukt: er stond nog altijd heel veel wind. Ik liet me bewust een beetje uitzakken om een plaatsje te zoeken in een grotere groep. Maar dat groepje werd alsmaar kleiner. Het was precies een wolkje dat in de lucht oploste. Ik wist dat ik niet mocht lossen van mijn voorganger want dan zou ik helemaal alleen tegen de wind in moeten boksen. Daarom fixeerde ik mijn ogen op zijn hielen en om de pijn niet te voelen, begon ik te filosoferen over exotische reisbestemmingen. Eindelijk kwamen we terug tussen de huizen. Een spurtje zat er echt niet meer in. Aan de aankomststreep kon ik zelfs mijn hartslagmeter niet meer deftig aflezen maar ik vermoed dat ik binnengekomen ben in iets van 1u39. Als dat klopt, ben ik zes minuten sneller dan mijn doel en daar ben ik dus super gelukkig mee.

Voor de start heb ik nog kennisgemaakt met een aantal bloggers. Ik kijk alvast uit naar jullie verslagskes.

19:11 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Wow Amaai 6 minuten sneller dan je doel, dat is schitterend! Dat was inderdaad een kuitenbijtertje na dat links bochtje. Wij kwamen van een stuk verder teruggelopen op die dijk. Had nooit gedacht dat ik een bokser zou worden... Knappe tijd, dat beloofd voor Brussel.

Gepost door: Mike | 18-03-07

Prima Proficiat met je tijd en zeker met zo'n wind.

Gepost door: yves | 18-03-07

Proficiat! Leuk je ontmoet te hebben en proficiat met je tijd, je hebt je doelstelling ruim gehaald he! Knap hoor! Tot de volgende keer!

Gepost door: Julie | 18-03-07

woohoo!! wat een knappe tijd Harmsie!! Ruim onder je doel geëindigd, echt knap! En leuk van je eens gezien te hebben, tot de volgende keer!!

Gepost door: Ruthje | 18-03-07

wind op kop Proficiat, wat een mooie tijd. Gezien de omstandigheden niet evident. De zon was gelukkig van de partij maar de wind op kop op het eind deed zeer!

Gepost door: Dirk | 19-03-07

niet gezien logisch dat we elkaar daar niet echt gezien hebben, jij hebt blijkbaar over het parcours gevlogen. Knappe tijd zeg,met zo'n weersomstandigheden.
Proficiat.

Gepost door: Geert | 19-03-07

Knap gedaan, Harmsie ! Moet wel een echt goed gevoel geven, zo merken dat al die zware training een prima resultaat oplevert. En nu zo verder doen...
Groetjes en tot schrijfs,

Gepost door: Steven | 19-03-07

Straks loop je nog je eerste marathon onder de 3 uur. Knap, hoor.

Gepost door: betty spencer | 19-03-07

sterke tijd hoor altijd aangenaam om sneller dan je doel te eindigen ... doe zo voort

Gepost door: Koen | 19-03-07

vet PR 6 minuten sneller? Astemblieft ... stel dat die wind er niet was geweest: dan was 't misschien de moeite niet om te vertrekken :-)

Gepost door: geert | 19-03-07

Kanp man! Waarschijnlijk ben ik uit je groepje gewaaid, Harmsie want met mn 1m91 kan ik me niet zo wegsteken in een waaier. Ik heb ook enorm afgezien de laatste 4 km tegen de wind in. Knappe tjd en zelfs onder de 1:40. Proficiat!
Jammer dat ik je niet gezien heb. Ik moet net weg gewest zijn bij het belfort toen je aankwam. Nadien in de sportzaal nog naar een Harmsie gevraagd, maar nergens nog een Harmsie te zien. Jammer. Een volgende keer dan maar...

Gepost door: Kristof | 19-03-07

amai ! Heel goed gelopen hoor, proficiat man ! We hebben elkaar spijtig genoeg misgelopen want ik heb je in Sluis niet gezien. Nuja, ik zet er ene aan de kant de volgende keer, ok ?

Gepost door: kj | 19-03-07

Sluis Knappe prestatie, Harmsie.
Lekker snel gelopen door de wind heen !
Leuk om je eindelijk eens in ’t echt gezien en gesproken te hebben : sorry dat ik de rode veters vergeten was, maar we wonen in elkaars buurt, zodat onze wegen ongetwijfeld nog eens gekruist worden.

Gepost door: frank spencer | 19-03-07

De commentaren zijn gesloten.