27-02-07

Mijn eerste halve marathon

Dinsdag is normaal intervallekesdag in blogland maar omdat ik mijn knie nog altijd niet vertrouwde heb ik er een lange duurloop van gemaakt. Ik ben daarvoor naar de Brielmeersen in Deinze getrokken en ondanks het slechte weer van de voorbije weken lag het parcours er bijna ideaal bij. Dat in tegenstelling tot de Gavers in Harelbeke die zondag herschapen waren in een modderpoel (dit ter info van Els).

In de Brielmeersen heb je een rondje van 2,5 en eentje van 3,8 kilometer. Na een beetje algebra kwam ik tot de conclusie dat 5 grote ronden en 1 kleintje goed waren voor 21,5 kilometer. Net iets meer dan een halve marathon, dus. Vandaag wou ik namelijk eens testen of ik die afstand al in de benen heb.

In een aangenaam tempo vatte ik de eerste ronde aan. Na een klein oponthoud vanwege een te strak aangespannen veter, kwam ik een eerste keer door in 21 minuten. De vier volgende rondes kon ik redelijk hetzelfde tempo aanhouden (20'45" - 21'00" - 21'15" - 21'45"). Uiteindelijk rondde ik de 21,5 kilometer in 2u00'17". Mijn tussentijd op de halve marathon was 1u57'57".

Bij het naar huis rijden, werd het plots zwart voor mijn ogen. Het was de eerste keer dat ik een dergelijke afstand had gelopen en tussendoor had ik niets gegeten of gedronken. Een beginnersfout, zeker. Thuis aangekomen heb ik meteen een groot stuk chocolade in mijn mond gepropt. Mmmmmmmmm.

Uit de reacties is gebleken dat er toch een aantal webloglopers geïnteresseerd zijn in ons Loopfeest in Zulte (zie knop aan de linkerkant). Daarom ben ik aan het nadenken om iets speciaals voor jullie te voorzien. Een aparte trofee voor de eerste weblogloper en weblogloopster is al zeker. Maar ik zoek nog iets extra. Misschien iets met chocolade??? 

 

19:29 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Chocolade? Chocolade? Zei iemand chocolade? Waar was dat loopfeest alweer? Allen daarheen!

Gepost door: Julie | 27-02-07

niks anders ? Ik ben meer voorstander van pasta hoor ;-)

Maar eu... thx voor de info van de modderpoel... ik dacht het al...
In elk geval heb je knap getraind ! Doe zo verder, maar vergeet je voeding/drinken niet !!
Jij bent toch geen beginner ?
Ik zou zo'n fouten nog mogen maken ;-)

Gepost door: Els | 27-02-07

mijlpaal Een eerste mijlpaal is doorbroken doe zo verder. En waarom gebeuren al die leuke dingen altijd als ik er niet ben...

Gepost door: Mike | 28-02-07

niet gewoon ja mannekes, das nie meer echt gewoon he vr ne gewone week dag , proficiat (geloof dt er niet veel gewone tussen die blogvriendjes & vriendinnekes zitten;) )

Gepost door: katrien r | 28-02-07

Halfweg... naar die eerste marathon ben je nu dus al !
Dikke proficiat , en ik vermoed dat die chocolade gesmaakt heeft. Ikzelf neem meestal een banaan, das ook lekker én voedzaam hoor.
Geniet nog van 't lopen, en ik volg de gebeurtenissen ivm jullie wedstrijd nog wel verder.
Groetjes,

Gepost door: Steven | 01-03-07

amai! knappe "halve marathon" zeg, voor zo'n tijd moet ik al héél veel moeite doen zelfs, jij doet dat efkes op training. Je gaat nog ver geraken!!

Gepost door: Ruthje | 01-03-07

De commentaren zijn gesloten.