30-01-07

Intervallekes

Met tegenzin aan de intervalsessie begonnen maar eens je bezig bent, valt het toch nog mee. Eerst 2,2 km ingelopen (hartslag 134) en dan 6 x 400 meter met daarna telkens 200 meter stappen. Mijn tijden zijn al iets sneller dan een paar weken geleden (1'34-1'35-1'40-1'40-1'32-1'30) en ik ben niet echt voluit gegaan.

Mijn volgende wedstrijd wordt Deinze op 11 februari maar ik twijfel nog tussen de 8,7 en de 12,9 kilometer. Daarna zal ik proberen om te starten in de Zwinstedenloop zodat ik eens een boel bloggers in levenden lijve kan ontmoeten.

8 km met 6 x 400 meter; gemiddelde hartslag 148

20:12 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-01-07

Herstelloopje

Nauwelijks twaalf uur na mijn tempoduurloop van gisterenavond heb ik vandaag een herstelloopje gedaan. Lopen is echter veel gezegd want mijn hartslag mocht niet boven de 130 gaan (65 procent van de max). Tot twee keer toe heb ik zelfs een paar tientallen meter moeten stappen om mijn hartslag wat te laten zakken. Daarbij de vernederende blikken van enkele toeschouwers trotserend.

Ik heb overigens een medisch experiment gedaan. Mijn "treinloopje" van vorige week had me een uitgebreid areaal aan blaren opgeleverd. Twee stuks heb ik opengeprikt en daarna mooi ontsmet, twee andere heb ik onaangeroerd gelaten. Ik weet niet wat de medische literatuur zegt maar de opengeprikte blaren zijn zo goed als genezen.

13:27 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-01-07

Eindelijk nog eens kunnen lopen

Door het vele werk en de blaren op mijn voeten heb ik maar liefst drie dagen niet kunnen lopen. Wat was ik blij toen ik vanavond eindelijk nog eens de loopschoenen kon aantrekken. Ik had een rondje uitgestippeld van exact 3.33 kilometer zodat ik eens een testje kon doen voor een 10 kilometer (3 rondjes dus). Alle berekeningen ten spijt kon ik het niet laten en heb ik vier rondjes gelopen. Ondanks een stapel pleisters begonnen de blaren op den duur toch wat te hinderen.

Mijn tempoduurloop heb ik ook heel gelijkmatig gelopen (17'50" - 17'50" - 17'58" - 17'52 of samen 1h11'30" over 13.2 kilometer.

Deze namiddag volop genoten van het WK Vallen in Hooglede-Gits (jammer genoeg thuis op televisie). Sven Nys moet toch wat aan zijn weerbaarheid gaan doen. Dikke duim voor Vervecken, Page, Pauwels en Wellens, wellicht de sterkste van het hele deelnemersveld.

20:22 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-01-07

Rustdagje... of toch niet (deel 2)

Omdat het gisteren niet gelukt was, stond er vandaag een rustdag op het programma. Maar het is weer niet gelukt om echt te rusten.

Ik had vandaag namelijk twee afspraken in Gent en eentje in Molenbeek. Omdat ik het beu ben om in de file te staan, besloot ik vanmorgen om me vandaag met de trein te verplaatsen. De afstanden tussen mijn verschillende afspraken zou ik wel te voet doen. Alles samen toch een 10 kilometer stappen. Gezien de lage intensiteit van wandelen, zag ik er geen graten in.

Maar... Bij mijn tweede afspraak (in de Gentse Voldersstraat) ben ik iets te lang blijven plakken. Ik kwam pas om 14u05 buiten en mijn trein vertrok in Sint-Pieters om 14u27. Bovendien moest ik nog een nieuw ticket kopen. Hollen maar. Niet gemakkelijk om met stadsschoentjes over de bonkige kasseien te hollen daarbij tot tweemaal toe een halt toegeroepen door verkeerslichten. Maar ik was op tijd. Toen ik op het perron stond te wachten, liep het zweet in beekjes over mijn wangen. Ik merkte dat er nogal veel mensen mij stonden aan te gapen. Mijn eerste reactie in dat geval is steevast kijken of mijn rits niet open staat maar dat bleek niet het geval. Wat later viel mijnen frank: die mensen stonden te lachen omdat mijn hoofd dampte als een renpaard dat zonet Waregem Koerse heeft overleefd. Het leek alsof de stoom uit mijn oren kwam.

In Brussel aangekomen, mocht ik opnieuw aan een wandeling beginnen. Toen bleek dat mijn onvoorziene tempoduurtraining van daarnet zijn sporen had nagelaten. Op mijn dikke teen voelde ik een dikke blaar en ook mijn rechterhiel begon te irriteren. Gelukkig is mijn afspraak goed verlopen en nadat ik nog effe verloren was gelopen, ben ik met het bloed in mijn schoenen de trein opgestapt en kon ik naar huis. Hopelijk heb ik de komende dagen niet te veel last van mijn "blessures".

22:21 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-01-07

Rustdagje... of toch niet

Vandaag stond er een rustdag op de planning. Uit pure frustratie heb ik echter toch even de loopsloffen aangetrokken. Ik werk mee aan een boek over creativiteit en zonder verwittigen heeft de uitgever de deadline met een week vervroegd. Dit wil zeggen dat het werk waar ik 10 dagen voor uitgetrokken had, nu moet geklaard worden in 4 dagen. Dat wordt dus gegarandeerd weekendwerk (bye bye WK Veldrijden in Hooglede) en wellicht zal ook mijn nachtrust er af en toe bij inschieten. Toppunt van heel deze historie: de projectcoördinator (die dus eigenlijk zijn werk niet goed heeft gedaan) stuurde een mailtje om te zeggen dat hij een last-minute geboekt heeft richting sneeuw. Je zou voor minder hopen dat hij zijn beide benen breekt. Maar we mogen niet rancuneus zijn, hé. Het lopen heeft me al een beetje milder gemaakt. Voor ik vertrok had ik nog een probleem om voldoende propere loopkledij want het was nu al de vierde dag op rij dat ik een toertje heb gemaakt. Ik heb de band van de hartslagmeter extra vochtig gemaakt en hij werkte weer normaal.

Herstelloopje van 5 km (36 min - hartslag 135)

19:11 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-01-07

Zalig

Wat is hardlopen toch zalig als er niks pijn doet. Vandaag effe afgekeken bij Ruthje en een gelijkaardige training gedaan. Eerst 4,4 kilometer inlopen, daarna 3 x 1000 m (4'21-4'25-4'28) met telkens 200 m stappen en uiteindelijk nog eens 4 kilometer uitlopen.

De hartslagmeter liet het vandaag afweten. Wellicht had ik de band niet voldoende vochtig gemaakt want plots zag ik cijfertjes van 27 en 32 bpm en dat is toch wel heel weinig.

12 kilometer - 1u14'

21:27 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-01-07

Lange kilometers

Vandaag stond er een herstelloopje op het programma. Na een zware dag had ik er eigenlijk niet zoveel zin in. Eens vertrokken, was het weer volop genieten. De wind maakte het me niet gemakkelijk om een regelmatig tempo te lopen. Eigenlijk heb ik iets meer gelopen dan er op mijn programma stond maar daar is een goede reden voor. Met de 6,4 kilometer van vandaag heb ik deze maand de kaap van 100 kilometer gerond. In feite heb ik er zelfs al meer op de teller staan want vandaag ben ik tot de constatatie gekomen dat mijn parcours niet 1,00 maar wel 1,04 kilometer lang is. Maar daar zal het wel niet op aankomen, zeker?

Samengevat: 6,4 km in 44 minuten (gem hartslag 134)

19:44 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-01-07

Ongekende energiebronnen

Net een duurloopje achter de rug van 12 km (1u19 - 148 = 74%). Het blijft toch verdomd moeilijk om continu hetzelfde tempo aan te houden. Gestart onder een blauwe hemel kwamen er halverwege wat donkere wolkjes overdrijven. Aan kilometer 8 begon het te druppelen wat voor een Start-to-Runner het sein was om de beschutting van de auto op te zoeken. Even later kreeg ik dan een onvervalste hagelbui (inclusief rukwinden maar dat is niet meer nieuw) over mij en mijn nieuwe fleece. De ijskoude bollen kerfden als messen in mijn rode wangetjes. Maar ik ben blijven doorgaan. Eigenlijk stond er maar 10 kilometer op mijn programma maar ik heb er zelf nog twee bijgelapt. Extreme weersomstandigheden maken bij mij namelijk ongekende energiebronnen vrij.

Mijn zilveren Nikes blinken intussen al een stukske minder dan vorige week. Maar dat is net een goede zaak. Ik denk dat het Steven Trimmer (echt spijtig dat hij met bloggen gestopt is) was die stelde dat het geen zicht is om aan de start van een wedstrijd te staan met hagelwitte schoenen. Na deze loop ik dus geen risico meer.

Brussel zal hoogstwaarschijnlijk mijn eerste marathon worden. Het is geen evidente keuze maar binnenkort zal ik daar meer over vertellen.

14:42 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-01-07

Hallelujah - terug op weg naar marathon

Na vier dagen knarsetandend toekijken hoe elke weblogloper zijn kilometers kon opdrijven, was ik eindelijk gezond genoeg om zelf nog eens de loopschoenen aan te trekken. Toen ik mijn loopbroek aantrok, had ik de indruk dat die precies al wat meer aanspande rond mijn buikje maar dat zullen wel mijn gedachten geweest zijn. Man wat deed het lopen deugd. Het was echt 8 kilometer (50' -ahr: 154) lang genieten van het zonnetje. Jammer dat ik de kinderen van school moest gaan halen want anders was ik misschien nog bezig. Dankzij de training is mijn lichaam nu ook helemaal gezuiverd. Ik weet echt niet waar al dat snot vandaan bleef komen.

Het was ook de maidenloop voor mijn nieuwe Nike's. Ik heb alvast de indruk dat ze als gegoten zitten. Dat belooft voor de toekomst.

We zijn net met de kindjes een pizza gaan eten. In feite was het een testje om te kijken of ze al groot genoeg zijn om eens meer op restaurant (neen, de Quick is geen restaurant) te gaan. De test is meegevallen. Op dat omgevallen glas na. Het eten was lekker, het decor was gezellig en de bediening was vriendelijk. Alleen jammer dat we er helemaal alleen zaten...

Morgen komen ze met een voer brandhout en 's avonds komt mijn metekind nieuwjaren. Hopelijk vind ik tussendoor nog efkes de tijd om een beetje te lopen.

19:57 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-01-07

Lap, in de lapmand

Van hardloopstarterke heb ik blijkbaar niet alleen het stokje maar ook de ziektekiemen gekregen: barstende koppijn, koortsig gevoel en als toemaatje nog eens tandpijn. Ik ben een absolute vijand van geneesmiddelen maar vandaag heb ik toch een half Dafalganneke (het was overigens al over datum maar het werkte toch nog) gepakt. The show (lees: werk) must go on!

Dit betekent meteen de derde dag op rij zonder lopen want maandag en gisteren had ik wat last van mijn knie. De goesting is er nochtans. Van achter mijn peeceeke heb ik een mooi uitzicht op de looppiste en daar zie ik toch heel wat gele fluokes hun kilometers malen. Jammer maar als het morgen iets beter gaat, trek ik er toch op uit.

17:39 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-01-07

Het stokje steekt er een stokje voor

Wat is het toch leuk om in volstrekte anonimiteit van achter een schermpje op het internet te vertoeven. Stiekem had ik dan ook gehoopt dat het stokje aan mij zou voorbijgaan. Maar niet, dus. Het stokje heeft er een ... stokje voor gestoken. Hier komen dan mijn ontboezemingen:

* Met mijn eerste bekentenis loop ik al meteen een verschrikkelijk risico om voortaan als jeannet door het weblogleven te gaan: ik scheer namelijk mijn benen. Niet dat ik ijdel of zo ben maar het heeft te maken met mijn verleden als wielrenner. Daar is het de gewoonste zaak van de wereld om de benen superglad te maken. Wie ooit een harig been gemasseerd heeft, weet ongetwijfeld dat een scheerbeurt geen overbodige luxe is. Bovendien is het allesbehalve een pretje om na een valpartij de haartjes uit een schaafwonde te peuteren.

* Ik heb dus vroeger een drietal jaar gekoerst. In mijn beste jaar bij de nieuwelingen reed ik 24 keer (op 36 wedstrijden) in de toptien. Zoenen van een of andere plaatselijke schone heb ik nooit gekregen. Ik ben niet verder geraakt dan een tweede plaats (Chris Peers was me in Eke te snel af). Als verzachtende omstandigheid mag ik wel de sterkte van mijn generatie inroepen. Ik fietste namelijk tegen kleppers als Peter Van Petegem, Serge Baguet, Jo Planckaert, Peter Farazijn en zo vergeet ik er nog wel een paar.

* Ik heb nog altijd een boontje voor het wielrennen en dat resulteerde vorig jaar in de publicatie van een boekje: "Fietsen in de Vlaamse Ardennen".

* Het zou te maken hebben met de genen maar mijn lever functioneert niet naar behoren. Echt last heb ik er niet van, maar twee jaar geleden heb ik beslist om geen alcohol meer te drinken. Sinds 2 januari 2005 is er geen druppel alcohol meer over mijn lippen gekomen. Tenzij dan een Mon Chérieke.

* Dat is meteen een van mijn allerzwakste plekken: ik ben verslaafd aan chocolade (Hallo Julie!). Ik kan weken zonder maar van zodra ik een pak openmaak, dan moet die meteen helemaal op. Ik kan geen half werk zien

Voilà. Dan zou ik nu graag het stokje doorgeven aan Manu. Die is nog maar enkele weken geleden gestart met hardlopen en alleen al in januari heeft hij al 111 kilometer op de teller staan.

19:36 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-01-07

Opdracht volbracht!

Het is vandaag gelukt om tijdens de Winterjogging in Deinze onder de 40' te duiken. Met 38'50" (13.44 km/u en goed voor een 32e plaats op 90 deelnemers in mijn reeks) had ik zelfs nog wat overschot. Ik heb de hele wedstrijd een redelijk constant tempo kunnen aanhouden. Maar dat heb ik voor een stuk te danken aan Luc die de tweede ronde bij mij is gebleven.

De Brielmeersen is een prachtig decor voor een loopwedstrijd al doet de beklimming van die trap toch telkens weer pijn. Ook is het voortdurend uitkijken want je komt nogal wat tegenliggers tegen.

Toen ik na mijn wedstrijd aan het uitblazen was, zag ik een ploegmaat afkomen die nog een ronde moest doen. Ik heb me terug op gang getrokken en haas gespeeld. Samen zijn we binnengekomen in 1u02' (12.9 km).

Langs deze weg ook nog een pluim voor de organisatie. Een schappelijke inschrijvingsprijs (3.5 euro) en iedereen dezelfde prijs, zo heb ik het graag.

Tot slot nog een beetje medisch advies gevraagd: tijdens al mijn wedstrijden krijg ik telkens na een drietal kilometer maagkrampen die maar niet overgaan. Ik heb al vanalles geprobeerd (twee uur voor de start niets meer eten, geen sportdrank drinken, ...) maar het probleem blijft terugkomen. Alvast bedankt voor elke tip die me het leven minder zuur (letterlijk, dan) maakt. 

12:18 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-01-07

Het onvergelijkbare vergelijken

Op zijn blog beweert Sven (http://svenloopt.skynetblogs.be) dat een 10 kilometer eigenlijk veel zwaarder is dan een marathon. Of dat waar is, weet ik niet want ik moet mijn eerste marathon nog lopen (misschien in september). Iedereen zal daar wellicht zijn eigen mening over hebben. Het is nu eenmaal heel moeilijk om verschillende disciplines te vergelijken. Laat staan verschillende sporten. Nog een stapje verder is het beoordelen van valide ten opzichte van mindervalide sporters. Coach Paul (van het Canvas-programma "Marathon) begrijpt het niet waarom Marc Herremans zelfs niet genomineerd werd voor sportman van het jaar. Hij vindt ook al langer dat Sven Nys tijdens de verkiezingen altijd een beetje miskend wordt. Hij is daarom een oorlogje begonnen tegen het journalistenheir die de sportman en -vrouw jaarlijks verkiezen. Het is Paul zijn goed recht om het op te nemen voor "zijn" atleten maar zijn actie vind ik onterecht. Het is nu eenmaal niet mogelijk om op een objectieve wijze atleten met elkaar te vergelijken. Intuïtief ga je een marathon hoger aanslaan dan een 200 meter maar is dat ook zo? Ik weet het ook niet maar ik ben alvast heel blij met de natuurlijke uitstraling van Kim Gevaert. Op haar eentje heeft ze al meer voor de sport gedaan dan de laatste vijf ministers van sport samen.

Omdat mijn linkerlies nog altijd een beetje gevoelig is, neem ik een beetje rust. Als ik morgenvroeg geen pijn voel, neem ik de start in Deinze. Met een beetje geluk hoop ik onder de 40 minuten te blijven voor 8,7 kilometer.

10:35 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-01-07

Hartslag 200

Het heeft veel moeite gekost maar gisterenavond heb ik toch de felle wind getrotseerd voor een tempoduurtraining van 6 km met telkens 1 km in- en uitlopen. Tijdens mijn derde kilometer sprong mijn hartslag plots naar 200. Een hartinfarct was nabij.

Net achter ons huis heeft de gemeente rond de voetbalvelden een piste aangelegd in schors. 's Avonds zijn er enkel de lichten van het voetbalveld om de piste te verlichten. Dat is geen probleem, behalve op de plaats waar een kleine staantribune zijn schaduw op de looppiste werpt en je dus een 50-tal meter door het schemerdonker moet lopen. Had er zich gisteren daar nu net geen kat genesteld. Ik heb ze met mijn rechtervoet geraakt en ze is er meteen van doorgegaan. Ik weet niet wie er het meest geschrokken is. In alle geval, secondenlang bleef mijn hartslag maar oplopen om net aan 200 te stoppen. Met trillende benen heb ik de rest van de training afgewerkt en telkens ik aan de "donkere" passage kwam, heb ik ingehouden.

8 km (1+6+1) in 44'

11:13 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-01-07

Effe uitblazen

Vandaag staat er een rustdag op het programma. Die is welgekomen want nu krijgt mijn lies de kans om zich wat te herstellen. De voorbije dagen heb ik namelijk een heel lichte irritatie gevoeld.

In principe zou ik mijn eerstvolgende wedstrijd lopen op 10 februari in Velaines maar het kriebelt te veel. Ik heb dan ook beslist om zondag eens mee te lopen in de winterjogging in Deinze. Wel weet ik nog niet goed voor welke afstand ik zal gaan: 8.7 of 12.9 kilometer.

Van de rustdag heb ik ook gebruik gemaakt om eens binnen te springen bij Decathlon. Ik heb er het laatste paar Nike Air Pegasus meegegrabbeld. We zien wel of het daarmee lukt om dit jaar een tien kilometer in minder dan 40 minuten te lopen. Over mijn marathonplannen (eventueel in het najaar) heb ik nog geen duidelijkheid. Jullie blijkbaar ook niet. Ongeveer de helft raadt het af om nu al een 42.195 op mijn bord te nemen, de andere helft denkt dat het wel kan. In alle geval zal ik dit voorjaar een paar halve marathons lopen.

18:08 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-07

Versnellingskes in het werk en in het lopen

Amai, het was mij het dagje wel. Van 's morgensvroeg tot 's avonds keihard doorgewerkt. En er ligt nog een pakje te wachten. Da's nu eenmaal het leven van een zelfstandige. Maar ik klaag absoluut niet, hoor. Ik heb er zelf voor gekozen en het is een ongelofelijke luxe om zelf te kunnen bepalen waar en wanneer ik werk. Ook al ben je af en toe verplicht om eens een versnellingske te plaatsen.

Mijn training van daarnet was er ook één met versnellingskes. Eerst heb ik een kwartiertje warm gelopen (2.2 km - hartslag 130). Daarna heb ik een reeks gedaan van 6 maal 400 meter (telkens in 1'45 terwijl de hartslag opliep tot 180). Na elke versnelling 400 meter dribbelen zodat de hartslag kon zakken tot 140. Op het einde nog een drietal kilometer uitgelopen op een rustig tempo.

Totaal: 10 km in 1u04 (gemiddelde hartslag 155 maar dat zegt natuurlijk niet veel)

De vermoeidheid laat zich voelen en morgen wordt het wellicht een rustdag. Tenzij Bruni er in slaagt om me te verleiden tot een herstelloopje???

21:01 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-01-07

Herstelloopje

Terwijl de kids zitten te bekomen van hun eerste schooldag, heb ik met Bruni net een herstelloopje gedaan. Het zou er normaal  niet van gekomen zijn maar we hebben elkaar zodanig kunnen motiveren dat we toch ons loopsloffen hebben aangetrokken.

 

Vandaag moest ik voor het werk naar Brussel. Tussen twee afspraken in heb ik me deze middag op een bankje in het Warandepark genesteld. Het was ronduit zalig om in het waterzonnetje te zitten kijken naar de tientallen lopers die van hun middagpauze gebruik maakten om hun rondjes af te malen. Het assortiment was heel uitgebreid: van fladderende vestjes waarin zich stiekem toch een buikje aftekende, over flitsende semi-profs tot modieuze dametjes. De volgende keer neem ik zelf mijn sloffen mee en vraag aan Albert of ik zijn witte salon mag gebruiken als kleedkamer.

 

Herstelloopje: 4 km in 30' (hartslag 126) 

19:52 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-01-07

Jonger dan je denkt

In sportkringen circuleert er al jaren een formule die de leeftijd linkt aan de maximale hartslag: 220-leeftijd= max. hartslag. Aangezien ik mijn hartslagmetertje nog vlotjes tot 200 kan krijgen, betekent dit dat ik nu iets van een 20 jaar moet zijn. Joepie!! Volgens mijn paspoort klopt dat spijtig genoeg niet helemaal maar ik voel me toch jong.

Ik verschiet nog steeds van het loopniveau van sommige veteranen. Maar dat geeft me ook moed want dat betekent dat ik nog heel lang van mijn hobby zal kunnen genieten. Ik heb al een paar wedstrijdjes bij ACRHO gelopen en één van de vaste deelnemers daar is Jules Dumortier. De populaire atleet is al de 70 gepasseerd en hij loopt nog altijd wedstrijden aan 5 minuten per kilometer. Als je het reliëf van le Pays des Collines kent, neemt het respect voor die man alleen maar toe.

Zelf ben ik vandaag met Bruni en de twee kids (Cédric 8 en Simon 5) naar de Brielmeersen geweest voor een trage duurloop. Het is toch verdomd moeilijk om traag te lopen. Uiteindelijk heb ik 4 rondjes gelopen van 2.5 kilometer in 1u02 (gemiddelde hartslag 150).

12:37 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-01-07

Genietend van de modder

De koplampen van de auto's versplinterden gisterenavond tot duizenden lichtvlekjes op mijn beregende bril. Ondanks de koude heb ik met volle teugen genoten van mijn training. Eigenlijk had ik maar twee rondjes (van 3.6 km) willen lopen maar ik liet me door mijn kompanen overhalen om er nog een derde aan te plakken. Na een uurtje kwamen we binnen met een kleine 12 kilometer op de teller. Daarna een lekker douchke, wat kranten in de schoenen en knus in de zetel met een boekje. Meer moet dat niet zijn.

Dat is een van de grote voordelen van hardlopen ten opzichte van fietsen. Als je in de regen gefietst hebt, mag je nog minstens een halfuur aan je fiets zitten poetsen. Tegen dan zit je als hardloper al lang na te genieten in de zetel.

Poetsen moeten Sven Nys en co al lang niet meer zelf doen. Gelukkig maar, als je het BK-parcours in Hamme bekijkt. Ook ik verwacht dat de Kannibaal van Baal zal winnen maar stiekem hoop ik op een knalprestatie van Bart Wellens. Niet dat ik iets heb tegen Sven Nys maar zijn trainer, Marathon-man Paul Van Den Bosch, straalt toch een zekere arrogantie uit. In de krant van vandaag staat er een dubbelinterview met de ex-crossers Berten Vandamme en Eric De Vlaeminck. Vandamme vergelijkt Van Den Bosch met Lomme Driessens die ook "de kampioenen in de schoot geworpen kreeg". Ben eens benieuwd hoe Paul in zijn blog zal reageren.

10:05 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-01-07

Proloog

Na jarenlang fietsen, heb ik sinds de zomer van vorig jaar een nieuwe hobby ontdekt: hardlopen. Zoals zowat elke nieuwkomer ben ik in het begin veel te hard van stapel gelopen. Gevolg: de ene blessure volgde de andere op. Door het fietsen had ik wel een stevige motor, maar de carrosserie kraakte. Nu lijkt het ergste leed geleden. Intussen heb ik al een zestal wedstrijdjes gelopen. Ik heb me vooral geamuseerd op de Kerstcorrida's hier in de buurt. In Deerlijk (15 km) ben ik binnengekomen in 1u 09'57", in Tielt (10 km) klokte ik af op 45'15". Dit smaakt naar meer.

 

In volle midlifecrisis zijnde  (ik ben er 37) heb ik al even overwogen om me dit jaar aan de In Flanders Fields Marathon te wagen maar ervaren lopers vinden het nog te vroeg. Wat denken jullie?

 

Aan de pc ben ik een echte klungel. Dus als er lieve mensen zijn die me kunnen uitleggen hoe ik hier een fotootje kan bijplakken, wees welkom.

17:48 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |