16-01-07

Het stokje steekt er een stokje voor

Wat is het toch leuk om in volstrekte anonimiteit van achter een schermpje op het internet te vertoeven. Stiekem had ik dan ook gehoopt dat het stokje aan mij zou voorbijgaan. Maar niet, dus. Het stokje heeft er een ... stokje voor gestoken. Hier komen dan mijn ontboezemingen:

* Met mijn eerste bekentenis loop ik al meteen een verschrikkelijk risico om voortaan als jeannet door het weblogleven te gaan: ik scheer namelijk mijn benen. Niet dat ik ijdel of zo ben maar het heeft te maken met mijn verleden als wielrenner. Daar is het de gewoonste zaak van de wereld om de benen superglad te maken. Wie ooit een harig been gemasseerd heeft, weet ongetwijfeld dat een scheerbeurt geen overbodige luxe is. Bovendien is het allesbehalve een pretje om na een valpartij de haartjes uit een schaafwonde te peuteren.

* Ik heb dus vroeger een drietal jaar gekoerst. In mijn beste jaar bij de nieuwelingen reed ik 24 keer (op 36 wedstrijden) in de toptien. Zoenen van een of andere plaatselijke schone heb ik nooit gekregen. Ik ben niet verder geraakt dan een tweede plaats (Chris Peers was me in Eke te snel af). Als verzachtende omstandigheid mag ik wel de sterkte van mijn generatie inroepen. Ik fietste namelijk tegen kleppers als Peter Van Petegem, Serge Baguet, Jo Planckaert, Peter Farazijn en zo vergeet ik er nog wel een paar.

* Ik heb nog altijd een boontje voor het wielrennen en dat resulteerde vorig jaar in de publicatie van een boekje: "Fietsen in de Vlaamse Ardennen".

* Het zou te maken hebben met de genen maar mijn lever functioneert niet naar behoren. Echt last heb ik er niet van, maar twee jaar geleden heb ik beslist om geen alcohol meer te drinken. Sinds 2 januari 2005 is er geen druppel alcohol meer over mijn lippen gekomen. Tenzij dan een Mon Chérieke.

* Dat is meteen een van mijn allerzwakste plekken: ik ben verslaafd aan chocolade (Hallo Julie!). Ik kan weken zonder maar van zodra ik een pak openmaak, dan moet die meteen helemaal op. Ik kan geen half werk zien

Voilà. Dan zou ik nu graag het stokje doorgeven aan Manu. Die is nog maar enkele weken geleden gestart met hardlopen en alleen al in januari heeft hij al 111 kilometer op de teller staan.

19:36 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Er zijn ergere dingen dan een chocoladeverslaving! Weet je wel hoeveel voordelen chocolade heeft? Amai niet! Je zou voor minder een heel pak in één keer opeten. Laat het je smaken!

Gepost door: Julie | 16-01-07

choco Mmm, er zijn er hier enkele die zwaar verslaafd zijn aan chocola en zeer knappe prestaties neerzetten. Misschien tijd dat ik zwaar begin te zondigen...

Gepost door: Hardloopstarterke | 16-01-07

Ik ben al opgelucht Al twee reacties en nog niemand die het over mijn benen heeft gehad. Oef!

Gepost door: Harmsie | 16-01-07

fietsen... dat treft, want dan kan jij mss wat goede raad geven ...
Ik denk er nml aan om een koersfiets / MTB te kopen om ook al fietsend wat aan mijn conditie te doen.
Maar ik ben dus een volslagen leek op gebied van fietsen...en wil nu ook niet direct veel geld uitgeven aan een eerste fiets. Goede raad en suggesties zijn dus welkom !
Greets,
Steven

Gepost door: Steven | 18-01-07

De commentaren zijn gesloten.