07-01-07

Jonger dan je denkt

In sportkringen circuleert er al jaren een formule die de leeftijd linkt aan de maximale hartslag: 220-leeftijd= max. hartslag. Aangezien ik mijn hartslagmetertje nog vlotjes tot 200 kan krijgen, betekent dit dat ik nu iets van een 20 jaar moet zijn. Joepie!! Volgens mijn paspoort klopt dat spijtig genoeg niet helemaal maar ik voel me toch jong.

Ik verschiet nog steeds van het loopniveau van sommige veteranen. Maar dat geeft me ook moed want dat betekent dat ik nog heel lang van mijn hobby zal kunnen genieten. Ik heb al een paar wedstrijdjes bij ACRHO gelopen en één van de vaste deelnemers daar is Jules Dumortier. De populaire atleet is al de 70 gepasseerd en hij loopt nog altijd wedstrijden aan 5 minuten per kilometer. Als je het reliëf van le Pays des Collines kent, neemt het respect voor die man alleen maar toe.

Zelf ben ik vandaag met Bruni en de twee kids (Cédric 8 en Simon 5) naar de Brielmeersen geweest voor een trage duurloop. Het is toch verdomd moeilijk om traag te lopen. Uiteindelijk heb ik 4 rondjes gelopen van 2.5 kilometer in 1u02 (gemiddelde hartslag 150).

12:37 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Traag lopen Is inderdaad moeilijk traag te lopen, hoewel, ik loop altijd traag. Maar nog trager lopen dan normaal vraagt zowel lichamelijk als geestelijk vele van je lichaam. Maar het zal zijn nut wel hebben he ;)

Gepost door: Hardloopstarterke | 07-01-07

Marathon ja of neen? Ikzelf ben pas vorig jaar in februari gestart met lopen en op 15 april loop ik mijn eerste marathon. De vraag is: hoeveel marathons wil je lopen in je leven? Als je er slechts 1 wil lopen in een supertijd dan zal het voor u nog te vroeg zijn om in 2007 al te schitteren. Wil je er nu en dan ééntje lopen (1 of 2 per jaar) en is het doel voor dit jaar enkel uitlopen dan zal het al moeten lukken om in het najaar één te lopen. Aan uw tijden te zien ben je toch een goed getraind persoon.
En uw trage duurloop van vanmorgen was toch nog een pakske sneller dan de mijne (maar ik mocht niet sneller).

Gepost door: betty spencer | 07-01-07

Traag? 10km in 1u traag? Ik vind dat al behoorlijk snel hoor! En meteen de hele familie aan het lopen gezet, knap!

Gepost door: Julie | 07-01-07

De commentaren zijn gesloten.