06-01-07

Genietend van de modder

De koplampen van de auto's versplinterden gisterenavond tot duizenden lichtvlekjes op mijn beregende bril. Ondanks de koude heb ik met volle teugen genoten van mijn training. Eigenlijk had ik maar twee rondjes (van 3.6 km) willen lopen maar ik liet me door mijn kompanen overhalen om er nog een derde aan te plakken. Na een uurtje kwamen we binnen met een kleine 12 kilometer op de teller. Daarna een lekker douchke, wat kranten in de schoenen en knus in de zetel met een boekje. Meer moet dat niet zijn.

Dat is een van de grote voordelen van hardlopen ten opzichte van fietsen. Als je in de regen gefietst hebt, mag je nog minstens een halfuur aan je fiets zitten poetsen. Tegen dan zit je als hardloper al lang na te genieten in de zetel.

Poetsen moeten Sven Nys en co al lang niet meer zelf doen. Gelukkig maar, als je het BK-parcours in Hamme bekijkt. Ook ik verwacht dat de Kannibaal van Baal zal winnen maar stiekem hoop ik op een knalprestatie van Bart Wellens. Niet dat ik iets heb tegen Sven Nys maar zijn trainer, Marathon-man Paul Van Den Bosch, straalt toch een zekere arrogantie uit. In de krant van vandaag staat er een dubbelinterview met de ex-crossers Berten Vandamme en Eric De Vlaeminck. Vandamme vergelijkt Van Den Bosch met Lomme Driessens die ook "de kampioenen in de schoot geworpen kreeg". Ben eens benieuwd hoe Paul in zijn blog zal reageren.

10:05 Gepost door Harmsie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

marathon Ik heb je vorige verslagje ook vlug doorgenomen , war betreft die fotoke's plakken ben ik ook nog niet echt mee bezig geweest , maar met je vraag , wel of niet een marathon te lopen dit jaar is het simpel , gewoon niet aan denken , laat éérst je spieren en gewrichten het lopen aanvaarden . Loop niet, meer dan 40 km per week , en als da goed gaat tot in augustus , stilletjes opdrijven tot 5 - 60 km per week en michien deelnemen aan de HALVE marathon van eindhoven . Is ne zeer goed georganiseerde wedstrijd waar je nooit alleen zal lopen en het ne zeer gezellige boel is. En als dat goed gaat kan je volgendjaar in het voorjaar denken aan een marathon. Natuurlijk zijn er die de uitdaging aangaan om de marathon binne het jaar te lopen , en bij sommige lukt dat ook , maar vele zijn ook gekwetst en halen het niet ondanks vele inspanningen die ze al leverde Ik zou kiezen met jou jonge leeftijd om nog een jaartje te wachten . Verder wens ik je nog veel succes met je trainingen .

Gepost door: mario | 06-01-07

Succes Veel succes met je trainingen. Dat de motor het zwaardere werk aankan is duidelijk te zien aan je PR's. De carrosserie is inderdaad het moeilijkste. Mario kan het weten hij is coach van ongeveer 50 lopende bloggers en die halen allemaal topprestaties...

Gepost door: Hardloopstarterke | 06-01-07

SuperMario Jaja, inderdaad, luisteren naar Mario kan geen kwaad, sinds ik volgens zijn schema train heb ik al veel aan snelheid gewonnen en heb ik veel minder last van vanalles en nog wat. Geniet van het lopen, da's 't belangrijkste, of het nu 10km of een marathon is!

Gepost door: Julie | 06-01-07

idd zoals je op vele andere blogs zult lezen is Mario inderdaad supercoach van dienst en ook ik ben, sedert het volgen van zijn schema, al een pak vooruit gegaan!
Wel knappe training gedaan vandaag en dat door weer en wind!!

Gepost door: Ruthje | 06-01-07

De commentaren zijn gesloten.